Αίσθηση προκαλεί στο υγειονομικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου η φρούρηση ασθενούς, ο οποίος είναι ηλικιωμένος και με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κρατούμενο των φυλακών Τρικάλων, ο οποίος εκτίει ποινή για παράνομα παίγνια.
Ο φυλακισμένος είναι ηλικίας περίπου 85 ετών και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς φέρεται να έχει σοβαρό μόρφωμα στον λάρυγγα.
Ο ηλικιωμένος ασθενής υποβλήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα σε τραχειοτομία στο Νοσοκομείο των Τρικάλων και στη συνέχεια απαιτήθηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.
Εντούτοις δεν υπήρχε κλίνη στη ΜΕΘ και γι’ αυτό αναζητήθηκε διαθέσιμη στη Λάρισα και στη συνέχεια στον Βόλο.
Νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και τώρα παραμένει νοσηλευόμενος στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική.
Στη φύλαξή του βρίσκονται καθημερινά και αδιάλειπτα τουλάχιστον δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι για λόγους ασφάλειας, όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Εντούτοις, στην προκείμενη περίπτωση προκαλεί προβληματισμό πώς είναι δυνατόν ηλικιωμένος άνθρωπος με τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας να είναι κρατούμενος.
Στη φύλαξή του να βρίσκονται και να απασχολούνται δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και μάλιστα εντός Νοσοκομείου σε μέρες πανδημίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, ο ποινικός κώδικας προβλέπει ούτως ή άλλως διακοπή εκτέλεσης ποινής, όταν υπάρχουν λόγοι ανήκεστου βλάβης της υγείας.
Επιπλέον, σε περιπτώσεις ηλικιωμένων κρατουμένων υπάρχει η δυνατότητα να διαταχθεί εκτέλεση ποινής στο σπίτι.
Αραγε ο κρατούμενος ασθενής είναι σε θέση να κάνει αίτηση για διακοπή εκτέλεσης ποινής και αν όχι δεν θα έπρεπε κάποιος αρμόδιος να κινήσει τη διαδικασία;