Μοιράσου το αρθρο!
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βόλου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών, που κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο, όπου τελέστηκε ο Εσπερινός. Μεγάλη ευλογία για τον Κλήρο και τον λαό του Βόλου δε αποτέλεσε η παρουσία της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Τρυπητής, προερχόμενη από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που εμπλούτισε την φετινή Πανήγυρη.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής μας Εκκλησίας προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, που επέτρεψε την μεταφορά της Ιεράς Εικόνος στον Βόλο. Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «χάρη στην Παναγία έχουμε την Αγία Παρασκευή. Ακολούθησε τον βηματισμό της Παναγίας, υπακούοντας, εν ελευθερία, στο θέλημα του Θεού. Είπε «ναι» στον Ιησού Χριστό και έγινε γνήσια μαθήτριά Του. Ο Χριστός δεν θέλει δούλους ή μισθωτούς, που περιμένουν την αντιμισθία, αλλά καρδιακούς αδελφούς, που ελεύθερα ακολουθούν τα βήματά Του. Η Παναγία μας δίδαξε τί σημαίνει ζωντανή προσευχή. Η προσευχή είναι μέγα δώρο από τον Θεό και προνόμιο μοναδικό, καθώς μπορούμε να απευθυνόμαστε στον Δημιουργό μας, να αφήνουμε την καρδιά μας να ομιλεί σ’ Αυτόν. Όποιος γνωρίζει να προσεύχεται, μπορεί να ξεπερνά τις πλέον δύσκολες καταστάσεις, δεν απελπίζεται, αλλά με την δύναμη της προσευχής, αντέχει τον κάθε πόνο, αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα…».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι είμαστε πλασμένοι για την χαρά «και είναι κρίμα, διότι στον σύγχρονο πολιτισμό, που κτίσαμε γύρω μας, φέραμε θλίψη και πόνο στη ζωή μας. Κατορθώσαμε το περιβάλλον μας να καταστρέψουμε, διαστρέψαμε την ίδια την φύση. Η κατάκτηση της φύσης, καρπός του άκρατου υπέρ καταναλωτισμού, έχει τραγικά αποτελέσματα, καθώς χάνονται τα δάση, που είναι πνεύμονες ζωής, καταστρέφονται περιουσίες, χάνουμε τα πολύτιμα δώρα του Θεού. Πρέπει να μάθουμε και πάλι την ωφέλεια της εκούσιας λιτότητας, να ξεχωρίσουμε το αναγκαίο από το περιττό. Τότε θα συμβάλλουμε, έστω στο ελάχιστο, για να περιορίσουμε το κακό…».
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη της συνύπαρξης όλων στην Θεία Λατρεία, αυτή που παρατηρήθηκε με την μαζική συμμετοχή του λαού μας στην πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής: «είμαστε γεννημένοι για να έχουμε κοινωνία. Ζήσαμε δύο χρόνια απομονωμένοι και πλέον βρισκόμαστε, με προφυλάξεις, ελπίζοντας ότι θα αποκτήσουμε πλήρη ελευθερία κοινωνίας και συνύπαρξης. Μάθαμε, οι πιστοί, να μοιραζόμαστε την χαρά και τον πόνο και μπορούμε μαζί να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία».