Ο μυστηριώδης Ουκρανός πιλότος μαχητικού, γνωστός ως το «Φάντασμα του Κιέβου» σκοτώθηκε στη μάχη αφού φέρεται να κατέρριψε περισσότερα από 40 ρωσικά αεροσκάφη, ανέφεραν οι Times του Λονδίνου την Παρασκευή.
Ο λόγος για τον ταγματάρχη Stepan Tarabalka, 29 ετών, πατέρα ενός παιδιού, που σύμφωνα με τοπικές αναφορές σκοτώθηκε όταν το MiG-29 που πετούσε καταρρίφθηκε στις 13 Μαρτίου ενώ πολεμούσε τις εχθρικές δυνάμεις.
Ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν σήμερα στη βρετανική εφημερίδα την ταυτότητα του πιλότου του μαχητικού και τον θάνατό του. Είπαν ότι το κράνος και τα γυαλιά του αναμένεται να πωληθούν σύντομα σε δημοπρασία στο Λονδίνο, αν και δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες.
O νεαρός άνδρας έγινε γνωστός όταν η ουκρανική κυβέρνηση ανέβασε στο Twitter σχετικό βίντεο ενώ σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail,κάποιες μέρες αργότερα, στις 12 Μαρτίου, το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είχε δώσει στη δημοσιότητα μια εικόνα του λεγόμενου «Φαντάσματος του Κιέβου», μαζί με την απειλή του: «Γεια σου κατακτητή, έρχομαι για την ψυχή σου!».
Ghost of Kyiv warns Russian occupiers ‘I’m coming for your soul!’ in fighter jet cockpit snap https://t.co/T3I8vamf4x
— Daily Mail Online (@MailOnline) March 12, 2022
Οι Ουκρανοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαιρέτησαν τον πιλότο ως «ήρωα» και «φύλακα άγγελο», αν και η ταυτότητά του κρατήθηκε μυστική. Αυτό οδήγησε σε εικασίες ότι η ιστορία ήταν ένας μύθος, σχεδιασμένος να τονώσει το ηθικό καθώς η χώρα βομβαρδιζόταν από ρωσικές βόμβες και πυραύλους. Ωστόσο, οι ουκρανικές πηγές παρέμειναν ανένδοτες ότι ήταν αληθινός.
Στον 29χρονο απονεμήθηκε μεταθανάτια το κορυφαίο μετάλλιο της Ουκρανίας για ανδρεία στη μάχη.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος