Οι χωρικοί στην Ινδία έμειναν σοκαρισμένοι και έκπληκτοι μετά τη γέννηση ενός μωρού αγελάδας με δύο κεφάλια.

Η παράξενη γέννηση η οποία έλαβε χώρα σε ένα χωριό στο Τζαλαλπούρ, στο Ούταρ Πραντές της Ινδίας, στα τέλη του περασμένου μήνα, έχει χαρακτηριστεί από τους ντόπιους ως ένα θαύμα.

Αν και το μοσχάρι έχει ένα σώμα, έχει δύο κεφάλια με συνολικά τέσσερα μάτια και δύο μύτες. Αλλά εκεί που τα δύο κεφάλια χωρίζονται, η νεαρή αγελάδα εξακολουθεί να έχει μόνο τα δύο αυτιά και ένα ενωμένο στόμα.

Τα βοοειδή θεωρούνται ιερά στην Ινδία, σύμφωνα με τις εξέχουσες θρησκείες των Ινδουιστών και των Τζαΐν. Η σφαγή των αγελάδων απαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό και είναι ελεύθερες να περιφέρονται ανενόχλητες στους γεμάτους κίνηση δρόμους.

Παρά τις σοβαρές παραμορφώσεις, η αγελάδα φέρεται να είναι υγιής και να απολαμβάνει τη νεαρή ζωή της στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές. Τα δικέφαλα ζώα έχουν γενικά μια κατάσταση που ονομάζεται πολυκεφαλία.

Η πλειονότητα των αγελάδων με αυτή την παραμόρφωση δεν αναμένεται να επιβιώσει περισσότερο από μερικές ημέρες και, σε σπάνιες περιπτώσεις, περισσότερο από μερικούς μήνες.

Όμως, αυτό το νεαρό ζώο της φάρμας έχει λάβει καθαρό χαρτί υγείας και μέχρι στιγμής απολαμβάνει τη δεκαήμερη ζωή του.

Παρόλο που το μοσχαράκι έχει ένα ιδιόμορφο στόμα που εξακολουθεί να είναι ενωμένο ανάμεσα στα κεφάλια της, είναι ακόμα σε θέση να πίνει το γάλα της μητέρας της.

Τα μέλη της οικογένειας που ανέθρεψαν την αγελάδα και οι κάτοικοι του χωριού τη θεωρούν θαύμα της φύσης και πολλοί έχουν φτάσει στο σημείο να υποθέσουν ότι πρόκειται για θεϊκό θαύμα.

Αφού διαδόθηκε η είδηση, άνθρωποι από κοντινές περιοχές και χωριά συνέρρευσαν για να δουν αυτό το σπάνιο δικέφαλο ζώο.

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, αυτού του είδους η περίπτωση μπορεί να συμβεί λόγω της μη φυσιολογικής ανάπτυξης των κυττάρων κατά την ανάπτυξη του εμβρύου.

Τα ζώα που αναπτύσσουν την κατάσταση πολυκεφαλίας, που αναφέρεται επίσης ως δικέφαλος παράπαγος, έχουν δύο κεφάλια σε έναν κορμό.

Κάθε κεφάλι ενός πολυκέφαλου ζώου έχει τον δικό του εγκέφαλο και μοιράζονται τον έλεγχο των οργάνων και των άκρων, αν και η συγκεκριμένη δομή των συνδέσεων ποικίλλει σε κάθε περίπτωση.

Αν και σπάνια, η συγκεκριμένη πάθηση έχει βρεθεί σε όλο τον κόσμο.

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ένα μοσχαράκι με δύο κεφάλια, τέσσερα μάτια και δύο στόματα έγινε τοπικό αξιοθέατο στο Γκανγκαϊκοντάν της νότιας Ινδίας. Οι περίεργοι παρατηρητές έκαναν ουρά για να δουν το νεογέννητο πλάσμα που βρισκόταν σε ένα υπόστεγο μαζί με τη μητέρα του.

Μια άλλη περίπτωση καταγράφηκε στο χωριό Πόντοκ Γουλούχ, στην Ανατολική Ιάβα της Ινδίας. Το είχε επίσης τέσσερα λειτουργικά μάτια και δύο ξεχωριστά στόματα.

Στη Φλόριντα τον Μάιο του 2015, μια άλλη αγελάδα γεννήθηκε με ένα μόνο σώμα, δύο κεφάλια, συνολικά τέσσερα μάτια, δύο στόματα, δύο μύτες και δύο αυτιά.

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω