Επιμένει στο αίτημα αποφυλάκισής της η μητέρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης από την Πάτρα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής της. Η έρευνα της Αστυνομίας ωστόσο αποκάλυψε αναζητήσεις της κατηγορουμένης στο διαδίκτυο για αναισθητικές ουσίες και μάλιστα ανάγνωση ιστοσελίδας στην οποία υπήρχαν αναλυτικές πληροφορίες και για την κεταμίνη.
Η 33χρονη φέρεται να έκανε συνολικά 27 αναζητήσεις για αναισθητικές ουσίες και φάρμακα μέσω της μηχανής αναζήτησης Google, η οποία στη συνέχεια της εμφάνισε διαφημίσεις για την κεταμίνη, τις οποίες όμως δεν άνοιξε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ERTnews.gr.
Συγκεκριμένα, η 33χρονη δεν πληκτρολόγησε τη λέξη κεταμίνη αλλά τον όρο “αναισθητικές ουσίες”, γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα για τη σύνδεσή της με την ουσία με την οποία δολοφονήθηκε το παιδί. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι φέρεται να πληκτρολόγησε τη λέξη κεταμίνη μόνο λίγες ώρες πριν τη σύλληψή της.
“Η έρευνα είχε γίνει στις 17 Ιανουαρίου 2022, είναι η ημέρα κατά την οποία η μικρή Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και η μητέρα αναζήτησε στο διαδίκτυο ουσίες αναισθητικές που τις χορηγήθηκαν κατά τη συγκεκριμένη εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί. Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει που είναι η κεταμίνη” τόνισε ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Όθων Παπαδόπουλος.
Η ίδια πάντως επιμένει ότι η ουσία υπήρχε στην παιδιατρική κλινική όπου κατέληξε το παιδί, επικαλούμενη έγγραφη απάντηση του νοσοκομείου Παίδων. “Η ουσία αυτή υπάρχει διαθέσιμη και στο βαλιτσάκι επειγουσών αναγκών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα υπάρχει μόνιμα διαθέσιμα σε πέντε φιαλίδια 100 mg το καθένα, συνολική ποσότητα 500 mg κεταμίνης που τοποθετούνται δίπλα στην Τζωρτζίνα” σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Την ίδια ώρα, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών συνεχίζει την έρευνα και για το θάνατο των δύο μικρότερων αδελφών της 9χρονης. Στην περίπτωση της Ίριδας εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο κάποιος να προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στο παιδί βάζοντας στο στόμα του το πανάκι.
Όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, κατά το θάνατο του 6 μηνών βρέφους το Μάρτιο του 2021 το πανάκι του μωρού βρέθηκε μέσα στο στόμα του: “Μέσα στο στόμα δυστυχώς βρέθηκε το πανάκι, θα δείτε ότι η πληγή είναι εντός της στοματικής κοιλότητας και δεν θα μπορούσε αλλιώς. Δεν είχαμε αιμορραγία για να έχουμε εκροή αίματος εξωτερικά, είχαμε μόνο εσωτερική αιμορραγία, οπότε αντιλαμβάνεστε ποια ήταν η θέση του“.
Όσον αφορά στο 3,5 ετών παιδί ήδη έχουν συγκεντρωθεί σύμφωνα με πληροφορίες στοιχεία που παραπέμπουν στην εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας, καθώς είναι σε εξέλιξη η έρευνα των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου. Πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι χρειάζεται ακόμα χρόνος για τα αποτελέσματα.
Ρεπορτάζ για την υπόθεση δημοσίευσε η γαλλική Le Monde με τίτλο «Μαινόμενη η Ελλάδα με τη «Μήδεια της Πάτρας», εστιάζοντας στο έλλειμα δομών για την πρόληψη τέτοιων καταστάσεων.
Στην Ανακρίτρια κατέθεσαν το πρωί τέσσερις παιδίατροι από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, φωτίζοντας τις συνθήκες νοσηλείας και θανάτου της 9χρονης.
Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης