Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, μετά την ανεύρεση φιαλιδίου αίματος που λέγεται ότι βρέθηκε στα εργαστήρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας.
Ιατρικές πηγές αναφέρθηκαν μίλησαν στο T-live για το θέμα, ξεκαθαρίζοντας πως:
«Είναι ένα ψυγείο στο οποίο τοποθετούνται φιαλίδια αίματος. Γιατί είθισται, σε κάθε εισαγωγή η οποία γίνεται, να λαμβάνεται παραπάνω αίμα, επειδή στα παιδιά δεν είναι εύκολο να βρεθεί φλέβα.
Εν τω μεταξύ, αυτό το διάστημα έχει ληφθεί ειδικό μηχάνημα για ανίχνευση φλεβών.
Σε αυτό το ψυγείο μέσα διατηρείται μια μεγαλύτερη ποσότητα αίματος, σε περίπτωση που χρειαστεί σε επείγουσα ανάγκη. Σε περίπτωση υπότασης του παιδιού, για παράδειγμα, είναι δύσκολο, έως αδύνατο να βρεθεί φλέβα. Γι’ αυτό λαμβάνεται μία μεγαλύτερη ποσότητα αίματος η οποία φυλάσσεται, μήπως χρειαστεί και διατηρείται στο ψυγείο των αιμάτων, στην Παιδιατρική Κλινική.
Στο Μικροβιολογικό δεν είχε ζητηθεί ποτέ, μέχρι τις 16 του μηνός, που ελήφθη το έγγραφο της 18ης ανακρίτριας από την Αθήνα, προκειμένου να ερευνηθούν τα πάντα και να βρεθεί οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, είτε αίμα, είτε ούρα, είτε οτιδήποτε άλλο.
Μετά το έγγραφο που εστάλη από την ανακρίτρια, εκτός από το Μικροβιολογικό Τμήμα που είχε ερευνηθεί για βιολογικό υλικό και αίμα και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε, ερευνήθηκε το ψυγείο των αιμάτων.
Εν τω μεταξύ έχει περάσει και ένας χρόνος και διερευνήθηκε αν υπήρχε κάποιο δείγμα. Εντοπίστηκε το φιαλίδιο, μαζί με κάποια άλλα δείγματα άλλων ασθενών.
Εντελώς τυχαία, ήταν το δείγμα της πρώτης μέρας της εισαγωγής της Τζωρτζίνας.
Το ψυγείο αυτό βρίσκεται εκτός Μικροβιολογικού Τμήματος. Βρίσκεται στο χώρο των νοσηλευτών, ωστόσο, είναι ψυγείο που υπάρχει για να διατηρούνται αιμοληψίες και οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, δείγματα αίματος και ούρα. Και σε καμία περίπτωση στο ψυγείο αυτό, δίπλα στο αίμα ή στα ούρα δεν διατηρούνται γεύματα υγειονομικών.
Το πρωτόκολλο δεν αναφέρει ότι είναι υποχρεωτικό το νοσοκομείο να διατηρεί το φιαλίδιο με το αίμα. Γίνεται για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά με την ανίχνευση της φλέβας και αυτό γίνεται και σε αρκετές κλινικές που νοσηλεύονται ενήλικες.
Ήταν εντελώς τυχαίο που δεν είχε πεταχτεί το δείγμα και βρέθηκε μετά από έναν χρόνο».