Με μία αιφνίδια παρέμβαση του εισαγγελέα, η έρευνα για τη Μαλένα και την Ίριδα αρχίζει από το μηδέν με όλα τα σενάρια να είναι και πάλι ανοιχτά για το πώς πέθαναν τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.
Δύο είναι τα σενάρια που εξετάζουν στην περίπτωση της Μαλένας. Τον ασφυκτικό θάνατο αλλά και τη δηλητηρίαση, που πρώτο το Live News και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψαν πως υπάρχει στο τραπέζι.
«Φαίνεται να έχει δράσει τοξικός παράγοντας όπως είναι η κεταμίνη, για αρκετή ώρα περίπου 45-50 λεπτά».
Ο θάνατος αρχικά είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια, μια διάγνωση που σύμφωνα με τον ηπατολόγο Δημήτρη Κουντουρά οδηγεί στον θάνατο σταδιακά και όχι αιφνιδίως όπως έγινε στην περίπτωση της Μαλένας.
«Δεν κοιμάσαι ένα βράδυ χωρίς ηπατική ανεπάρκεια με όλους τους δείκτες καλούς και ξυπνάς την επόμενη μέρα με ηπατική ανεπάρκεια. Ούτε σε 2 ούτε καν σε 3 μέρες. Χρειάζεται ένα διάστημα τουλάχιστον 7-8 ημερών».
Τα ερωτήματα γιγαντώνονται για το πώς βρέθηκε ξαφνικά τέτοια εκτεταμένη φθορά στο συκώτι όταν, με έγγραφα που είχε αποκαλύψει το LIVE NEWS, η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν άριστη. Δύο ημέρες πριν καταλήξει, στις 11/4 οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάστασή της άριστη. Στις 12/4 καλή και το πρωϊνό της ημέρας θανάτου «άριστη και χωρίς προβλήματα».
Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία της 3χρονης που τη δείχνει να τρώει σουβλάκι λίγες ώρες πριν καταλήξει στο δωμάτιο του νοσοκομείου.
Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα εύρημα στον θάνατο της Μαλένας που, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές θα πρέπει να διερευνηθεί αν ο θάνατος του κοριτσιού προήλθε από τη χορήγηση κάποιας τοξικής ουσίας.
Η ουσία αυτή, πρέπει αν έδρασε για τουλάχιστον μία ώρα και σε αυτήν οφείλεται η βλάβη που παρουσιάστηκε στο συκώτι.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στην ιστοπαθολογική εξέταση της Τζωρτζίνας, που διαπιστώθηκε ότι χορηγήθηκε κεταμίνη, βρέθηκε και εκεί η βλάβη στο ήπαρ, ενώ αντιθέτως στην Ίριδα που, σύμφωνα με τα στοιχεία, πνίγηκε δια ασφυξίας δεν έχει βρεθεί αυτή η βλάβη.