Μοναδική ύποπτη για την ανθρωποκτονία και των δύο μικρότερων παιδιών της θεωρείται η προφυλακισμένη μητέρα που ήδη κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της. Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται να περάσει το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού τις επόμενες ώρες, έπειτα από την εισαγγελική παραγγελία για ανωμοτί κατάθεση της.
Ως μοναδική ύποπτη θεωρείται η προφυλακισμένη και για την ανθρωποκτονία των δύο μικρότερων παιδιών της ηλικίας 3,5 ετών και 6 μηνών.
Η 33χρονη κατηγορούμενη που καλείται σε ανωμοτί κατάθεση θα έχει την δυνατότητα, μετά από την προθεσμία που αναμένεται να λάβει, να μελετήσει τη δικογραφία στην οποία περιλαμβάνονται περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της.
Στη συνέχεια είτε θα καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών είτε θα υποβάλει σχετικό υπόμνημα, με τους εισαγγελείς να έχουν τον τελευταίο λόγο για την άσκηση ποινικής δίωξης κάτι που θα σημαίνει την έναρξη νέου κύκλου ανάκρισης.
«Κλειδί» για τις νέες αυτές εξελίξεις στάθηκε το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλόγρηα, που χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν τη κρίσιμη έκθεση τους καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως αιτία θανάτου και των δύο παιδιών, ήταν η ασφυξία.
«Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου», σημειώνεται στην έκθεση.
Την ίδια ώρα, τον ιατρικό φάκελο της σπιτονοικοκυράς πρόκειται να λάβουν οι δικηγόροι των συγγενών της.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες.
Ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι η έκθεση της κλινικής ψυχολόγου για τις ζωγραφιές της 9χρονης κόρης της 33χρονης. Ζωγραφιές που έκανε είτε στο σπίτι της, στη γιαγιά της αλλά και στο νηπιαγωγείο.
Η κλινική ψυχολόγος κατέληξε πως το παιδί βρισκόταν σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει και να κατανοήσει το θάνατο των αδελφών της αλλά και ότι εξέφραζε την αγωνία για τη δική της σωματική ακεραιότητα ζητώντας ένα στήριγμα στον πατέρα.
Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη