Λήξη συναγερμού για την περίπτωση του Φαρσαλινού συνανθρώπου μας που κατέληξε χθες Τρίτη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου είχε εισαχθεί με βαριά συμπτώματα που παρέπεμπαν σε λεπτοσπείρωση, καθώς το δείγμα βρέθηκε αρνητικό. Ο άτυχος άνδρας που διέμενε σε οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα έκανε βάσει πληροφοριών καθαρισμούς σπιτιών που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες και μόλις παρουσίασε τα συμπτώματα ξεκίνησε η εργαστηριακή έρευνα, ωστόσο όπως αποδείχθηκε δεν έχασε τη ζωή του από λεπτοσπείρωση για την οποία ενοχοποιούνται τρωκτικά που βρίσκονται σε μολυσμένα νερά.
Εξάλλου σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων στη Λάρισα, (Περιφέρεια Θεσσαλίας) καταγράφηκαν ακόμη 45 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 101 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού και 1 υπόθεση σαλμονέλας μετά την κακοκαιρία Daniel,.
Η ενημέρωση έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρο Καμπούρη και τον Διοικητή της 5ηςΥγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη.
«Το έργο της κρατικής αγωγής συνεχίζεται, μέσω του arogi.gov.gr. Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 20.545 οριστικοποιημένες και περίπου 4.860 προσωρινές αιτήσεις. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, ενώ, έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 14.200 σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στα σημεία περισυλλογής νεκρών ζώων.
Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας, παράσχοντας βοήθεια και υποστήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπούρης.
«Από 19/09 έως 20/09 (08:00 με 08:00), κατεγράφησαν 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοίμωξης του αναπνευστικού, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παράλληλα, εντοπίσθηκε και ένα κρούσμα σαλμονέλας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, υπάρχουν δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης, που βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και διερεύνηση. Οι ασθενείς είναι από πληγείσα περιοχή και είναι κλινικά καλά. Μέχρι σήμερα (20/09), έχουν πραγματοποιηθεί 568 εμβολιασμοί για τέτανο, ενώ, αύριο εκκινούν εμβολιασμοί σε παιδιά για ηπατίτιδα τύπου Α.
Το νερό που παρέχεται, πλέον, από τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, πόση, μαγείρεμα και άλλες οικιακές χρήσεις, ωστόσο, συστήνεται να αποφεύγεται η πόση του από υπερτασικούς και ανθρώπους που ακολουθούν δίαιτα χωρίς αλάτι. Αντιθέτως, το νερό είναι ακατάλληλο για πόση σε Πορταριά, Ιωλκό και Μακρινίτσα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φώτης Σερέτης.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις