Η ανάγκη μετασχηματισμού του Δημοσίου Τομέα σε πιο αποτελεσματικό, φιλικό και επαρκή, με βάση την τεχνολογία, τέθηκε στο επίκεντρο της ημερίδας, που διοργάνωσε σήμερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα «Ευέλικτες Μέθοδοι Διοίκησης», «Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και ΔΠΜΣ, με κεντρική ομιλήτρια την υφυπουργό του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, στο κτήριο Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η κεντρική ομιλήτρια, Υφυπουργός του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα των φοιτητών, αλλά και ανέδειξε, μέσα από την παρουσίαση στοιχείων και πρακτικών, το κεντρικό ρόλο που διαδραματίζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών ως προς την υιοθέτηση και εφαρμογή σχετικών πρακτικών που αναμένεται να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου τομέα στις επόμενες δεκαετίες.
«Είναι για μένα πάρα πολύ σημαντικό να επικοινωνώ το σύνολο των πολιτικών για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου σε νέους ανθρώπους, όπως είναι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές», ανέφερε η ίδια σε δηλώσεις της. «Αυτό είναι πολύ κρίσιμο γιατί μας ενδιαφέρει η προσέλκυση νέων, καταρτισμένων ανθρώπων στο δημόσιο. Να ενημερωθούν κι εκείνοι από πρώτο χέρι ποιες είναι οι πολιτικές που τρέχουμε στο δημόσιο για τις καινούργιες προσλήψεις, για την εξέλιξή τους, προκειμένου να έχουν μια σαφέστερη εικόνα για το πώς εξελίσσεται το δημόσιο, πώς μπορούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να εξυπηρετούμε τους πολίτες μας».
«Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, Φλεβάρη και Μάρτη, υπολογίζουμε τους δύο επόμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, προκειμένου να αντληθούν από τη μεγάλη δεξαμενή του γραπτού διαγωνισμού. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, θα ενισχυθούν πολύ οι δήμοι και οι περιφέρειες», πρόσθεσε.
Της ομιλίας προηγήθηκε επιστημονικό εργαστήριο (Workshop), αναφορικά με την ομογενοποίηση των δεδομένων στις έξυπνες πόλεις, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Smart Cities as hubs: defining a system for city flows’ management (SCHUB)» (Κωδ. ΕΛΙΔΕΚ: 2652). Παρουσιάστηκαν τα ευρήματα από τις εμπλεκόμενες πόλεις (Τρίκαλα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Γενεύη, Ταϊπέι) και συζητήθηκαν τα σενάρια που βρίσκονται σε διαδικασία τυποποίησης στη διεθνή ένωση τηλεπικοινωνιών.
Την ημερίδα συντόνισε η καθηγήτρια κ. Βασιλική Καζαντζή.
Δείτε φωτογραφίες:
Ζωή Mπουρουτζή – Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις