Με την πεποίθηση ότι και η τεχνολογία υπάρχει και είναι εφικτή η καθαρή ενέργεια, η κλιματική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Αυτό πιστεύει ο Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Ντζιανχρήστος. Το ζήτημα παραμένει ποιος θα επωμιστεί το κόστος για αυτές τις αλλαγές.
Οπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Μένουμε Πρώτο” και την Έλενα Καραγιάννη, ο κορονοϊός είναι παρανυχίδα μπροστά στην κλιματική κρίση. Μόνο πέρσι, είχαμε 5 εκατομμύρια θανάτους εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και όσο δεν αντιμετωπίζεται, κάθε χρόνο θα αυξάνονται.
Ο ήλιος, τόνισε, μας δίνει ενέργεια αρκετή για να τροφοδοτήσουμε όλο τον πλανήτη. Η τεχνολογία υπάρχει. Μπορούμε να φτιάξουμε, να αποθηκεύσουμε και να τροφοδοτήσουμε τον πλανήτη με καθαρή ενέργεια.
Εκεί που διαφωνούν όλοι είναι ποιος θα επωμιστεί το κόστος.
Είναι γεωστρατηγικό και οικονομικό το θέμα και η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αειφόρες πηγές όπως το υδρογόνο. Μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας με καθαρές πηγές ενέργειες.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.