Τη σημασία που έχει η ελληνική γλώσσα προκειμένου να διατηρήσει η Πολιτεία την επαφή της με τον απανταχού Ελληνισμό, εξήρε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας στην εκπομπή UPDATE της ΕΡΤNEWS, λέγοντας πως η πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για τους νέους ομογενείς staellinika.com διατίθεται πλέον και στα γερμανικά και γαλλικά (λειτουργούσε ήδη στα αγγλικά και ισπανικά).
«Οπότε μπορούμε να μιλάμε για μια πλατφόρμα που καλύπτει ένα πολύ μεγάλο εύρος συμπατριωτών μας στο εξωτερικό και κυρίως νεαρές ηλικίες που μπορούν με έναν εύκολο και εύληπτο τρόπο να έρθουν σε επαφή με την ελληνική γλώσσα, ακόμα κι αν δεν την γνωρίζουν καθόλου», καθώς «απευθύνεται σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, με έναν τρόπο πιο εύκολο στην αντίληψή του», όπως εξήγησε ο κ. Κώτσηρας.
Στόχος για το επόμενο διάστημα, συνεχίζει ο κ. Κώτσηρας, είναι να προστεθούν και άλλα κομμάτια, όπως είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, «προκειμένου να μπορέσουμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τα σύγχρονα εργαλεία επαφής του απόδημου Ελληνισμού με την ελληνική γλώσσα».
Ο κ. Κώτσηρας αποκάλυψε επίσης πως την 9η Φεβρουαρίου, επ’ αφορμή της Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας, «σχεδόν όλες μας οι πρεσβείες στο εξωτερικό, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για να επικοινωνήσουν το πολύ σημαντικό υπόβαθρο που έχει για τον Ελληνισμό συνολικά η ελληνική γλώσσα, και ως μέσο εξωστρέφειας και ως μέσο διάχυσης του πολιτισμού μας».
Ερωτηθείς πότε ο Πρωθυπουργός θα επανέλθει με το θέμα της επέκτασης της επιστολικής ψήφου στις Εθνικές Εκλογές, ο κ. Κώτσηρας απάντησε πως «θα επανέλθει συντόμως μετά τη διαδικασία που θα υπάρξει στις ευρωεκλογές» και εξέφρασε την πεποίθησή του πως «αυτή τη φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα μπορέσουν να σταθούν κοντά σε ένα αυτονόητο αίτημα του Ελληνισμού».
Κληθείς να σχολιάσει στην αρχή της συνέντευξης την ανακοίνωση του Γιώργου Γεραπετρίτη για την παρουσία της Ελλάδας με μια φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και την πρόταση του Νίκου Δένδια να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην περιοχή, ο κ. Κώτσηρας είπε πως αυτές οι εξελίξεις εντάσσονται σε ένα «διπλό σκέλος, διπλωματικό και επιχειρησιακό» και πως η παρουσία της Ελλάδας κρίθηκε απαραίτητη καθώς «σε μια περίοδο που είναι ιδιαιτέρως σύνθετη γεωπολιτικά και που επιθυμία μας είναι να μην υπάρξει γενίκευση αυτού του κλίματος της κρίσης, η χώρα μας έχει καταφέρει να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος, ένας πόλος σταθερότητας σε μια περιοχή και σε μια ευρύτερη γειτονιά, η οποία έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολλές προκλήσεις».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος