Χρήση για όλες τις ανάγκες ανακοίνωσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, Φώτης Σερέτης

«Το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ στον Βόλο είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση» ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας) Θεσσαλίας, Φώτης Σερέτης, σηματοδοτώντας το τέλος στην περιπέτεια υδροδότησης της πόλης, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του δικτύου.

Στην απογευματινή ενημέρωση του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, ο κ. Σερέτης ανέφερε ότι «μετά από εκτεταμένες δειγματοληψίες και ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών από τη ΔΕΥΑΜΒ, την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας, επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση». Ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση όμως, παραμένει το νερό στις δημοτικές ενότητες Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας και στους οικισμούς Χανίων και Δράκειας, «επειδή δεν έχει αποκατασταθεί η χλωρίωση», όπως διευκρίνισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Σερέτης, το νερό είναι κατάλληλο και για πόση και για μαγείρεμα και για οικιακές χρήσεις, όπως η καθαριότητα και η ατομική υγιεινή.

Ωστόσο συνέστησε σε καταναλωτές με ειδικά προβλήματα υγείας, όπως είναι οι υπερτασικοί και εκείνοι οι οποίοι ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι, να αποφεύγεται η πόση εξαιτίας της σχετικά υψηλής αλατότητας που μπορεί να εμφανίζεται λόγω χρήσεων γεωτρήσεων για την υδροδότηση της πόλης.

Με βάσει τις χθεσινές επίσημες ανακοινώσεις, νοικοκυριά και επιχειρήσεις μπορούν να επανέλθουν σε κανονική λειτουργία με χρήση νερού δικτύου, το οποίο ωστόσο θα συνεχίζει να ελέγχεται σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα με τους ελέγχους σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα αποκαταστάσεων στην πηγή Μάνα, προκειμένου σύντομα στο υδραγωγείο Βόλου να μπει και πηγαίο νερό που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητά του.

Οι περιπέτειες με το νερό ξεκίνησαν πριν 16 ημέρες, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο υδροδότησης της πόλης. Για τρεις ημέρες η πόλη έμεινε χωρίς σταγόνα νερού. Το πρόβλημα ξεκίνησε να αποκαθίσταται σταδιακά, ωστόσο παρέμενε το πρόβλημα της χρήσης του, καθώς είχε χαρακτηριστεί ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Περισσότερα Εδω