Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή εκπαιδευτική επίσκεψη του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται την τρέχουσα σχολική χρονιά, από μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης του ΕΠΑΛ Τυρνάβου και εκπαιδευτικούς των Τομέων Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος. Η διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων για τον πολύτιμο χρόνο τους και για τη θερμή υποδοχή τους, δίνοντας έτσι στους μαθητές την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ιαματικές Πηγές – ένας εναλλακτικός τρόπος θεραπευτικής προσέγγισης», πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα «Λουτρά Πόζαρ» στο Λουτράκι Αριδαίας. Η Λουτρόπολη έχει λάβει αδειοδότηση για τη λειτουργία της από το Υπουργείο Τουρισμού, από το 2019 κι αποτελεί ίσως τον πιο δημοφιλή προορισμό του είδος του στη χώρα μας. Οι μαθητές είχαν τη χαρά να θαυμάσουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, καθώς και να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο της Δημοτικής Επιχείρησης για την ιστορία της Λουτρόπολης και τις ευεργετικές ιδιότητες του θερμαλισμού. Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η διευθύντρια, Νούλα Ελένη και συμμετείχαν η Ιασωνίδου Ευγενία και Τσέτσιλα Ελπινίκη.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Τύρναβος – τόπος ευλογημένος», οι μαθητές επισκέφθηκαν το κτήμα του κυρ – Γιάννη (Μπουτάρη) στο Γιαννακοχώρι Νάουσας, όπου ξεναγήθηκαν στους αμπελώνες και το Οινοποιείο. Πρόκειται για έναν ιδιόκτητο αμπελώνα 500 στρεμμάτων, που αποτελεί μια από τις πιο οργανωμένες επιχειρήσεις στο χώρο του, ενώ στην περιοχή παράγονται και τα κρασιά με την ένδειξη «ΠΟΠ Νάουσα» της ποικιλίας Ξινόμαυρο. Εκεί οι μαθητές αντάλλαξαν απόψεις για τις αμπελοκαλλιέργειες, τα προϊόντα και την προώθησή τους και για το πώς μπορεί να γίνει ένα οινοποιείο επισκέψιμο. Συντονιστής ήταν ο Υψηλός Κωνσταντίνος, συμμετείχαν η Μπεκίρη Μαρία και Κουτσιμανής Λευτέρης.
Επίσης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Bioma», βιολογικό φυτώριο που βρίσκεται στην Αριδαία Πέλλας. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος : «Αρωματικά – Φαρμακευτικά φυτά και χρήση τους». Συντονίστρια ήταν η Μετσοβίτη Μαρία και συμμετείχαν η Τσιαούσογλου Ελένη και Γκανάτσιου Πρεσβεία. Ο γεωπόνος και ιδιοκτήτης του βιολογικού φυτωρίου, ενημέρωσε τους μαθητές για τη διαδικασία παραγωγής των βιολογικών, αρωματικών φυτών με τα επιτρεπόμενα υποστρώματα καλλιέργειας, για τη βιολογική – οικολογική γεωργία, που στοχεύει στην υγεία των καταναλωτών και παραγωγών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο φυτώριο και παρακολούθησαν τη σπορά φυτών με χρήση ρομποτικής μηχανής.
Οι μαθητές όλων των προγραμμάτων έτυχαν πλήρους ενημέρωσης και των τριών σημείων επίσκεψης, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ ακολούθησε κι εποικοδομητικός διάλογος, αλλά και λουτρό κατά ομάδες, στον καταρράκτη των ΠΟΖΑΡ. Κατά την επιστροφή, πραγματοποιήθηκε κι επίσκεψη στον τάφο του Φιλίππου, στη Βεργίνα, όπου η Μπεκίρη Μαρία, με μια εξαιρετική ξενάγηση στον τάφο και στο μουσείο, μετέφερε σε μαθητές και καθηγητές των ενθουσιασμό της για την αρχαία Ελλάδα, τον πολιτισμό και τις τέχνες, με αφορμή τα προκείμενα σημαντικά ευρήματα.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις