Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» διοργανώνει εκδήλωση στις 16 Μαΐου 2024 στις 18.00 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών «Λεωνίδας Ζέρβας» για να τιμήσει τους συνεργαζόμενους επιχειρηματικούς φορείς με θέμα «Γεφυρώνοντας τη Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση με την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία» με κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναλυθεί η πολυετής συνεργασία με εταιρείες και η σημασία της στην επιχειρηματική κατάρτιση των φοιτητών του Βιοεπιχειρείν μέσα από παρουσιάσεις στελεχών των Pfizer, ELPENpharmaceuticals και Παπαδοπούλου Α.Ε., ενώ θα παρουσιασθούν ιστορίες επιτυχημένης σταδιοδρομίας αποφοίτων του Π.Μ.Σ.. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα τιμηθούν εκπρόσωποι των εταιρειών ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε., Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., Κρι-Κρι Α.Ε., Agrovision, Apivita, Cloudpharm, DocPharma, DREAVIA/RONTIS, ELPEN, Enios, FAMAR, FoodOxys, Galaxidi Marine Farm, Genolytica, Life NLB, Nova Mechanics, Pfizer, Pharmaserve Lilly, Pharmaten, QACS Lab, RAFARM, The NUC lab, και TTMI Consulting. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Ι. Σουφλέρη. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας καθ. Α. Κυριαζής, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθ. Χ. Μπιλλίνης και ο Πρόεδρος του Ε.Ι.Ε. καθ. Δ. Σαρηγιάννης.
Το Π.Μ.Σ. Βιοεπιχειρείν συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Το Π.Μ.Σ. Βιοεπιχειρείν είναι ένα σύγχρονο, καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, τύπου «ΜΒΑ» στη Βιοτεχνολογία που πρωτοπορεί καθώς είναι πλήρως διαφοροποιημένο από τα ακαδημαϊκά στερεότυπα τόσο στο σχεδιασμό του όσο και στην υλοποίησή του καθώς σε αυτό συμμετέχει ένα δίκτυο καταξιωμένων εταιρειών που μεταφέρει στους φοιτητές τα απαραίτητα στοιχεία της πραγματικής βιοοικονομίας και αγοράς.
Το Π.Μ.Σ έχει ως αντικείμενο την επιστημονική κατάρτιση και ειδίκευση επιστημόνων σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους τομείς των φαρμάκων και της υγείας, διατροφής, βιοχημικής και μοριακής διαγνωστικής και περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας. Ταυτόχρονα δίνει έμφαση στην αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, στη διασύνδεση με τον επιχειρηματικό τομέα, στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού πνεύματος των φοιτητών, καθώς και στη διδακτική και μαθησιακή καινοτομία. Ο προσανατολισμός του Π.Μ.Σ. είναι επιστημονικός, και επαγγελματικός. Το Π.Μ.Σ. υποστηρίζεται ενεργά από 30 και πλέον κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους χώρους του φαρμάκου, των καλλυντικών και των τροφίμων. Οι εταιρίες προσφέρουν υποτροφίες, διδασκαλία από καταξιωμένα στελέχη τους και το κυριότερο θέσεις εκπόνησης πτυχιακής εργασίας. Έμπειρα στελέχη τους υποδέχονται τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο πλαίσιο του προγράμματος, αναπτύσσουν συνεργασίες σε εξειδικευμένα έργα και τους στηρίζουν κατά τη μετάβαση στην αγορά.
Στόχος του Π.Μ.Σ. Βιοεπιχειρείν είναι η άρτια επιστημονική και ερευνητική κατάρτιση των αποφοίτων, η οποία συντελεί στην απόκτηση υψηλής βιοτεχνολογικής εξειδίκευσης και εμβάθυνση γνώσης σε μεθοδολογίες αιχμής. Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. Βιοεπιχειρείν αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια για μία επιτυχή σταδιοδρομία στον κόσμο των βιοτεχνολογικών εταιρειών και τη μετάφραση της πλέον σύγχρονης επιστημονικής γνώσης και τεχνολογίας σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, συνεπώς οι απόφοιτοι αποτελούν ένα εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, πολύτιμο για τον επιχειρηματικό τομέα. Η επιτυχία του Π.Μ.Σ. Βιοεπιχειρείν τεκμηριώνεται από τους αποφοίτους (περισσότεροι από 150 στα 10 έτη λειτουργίας του Π.Μ.Σ.) που σήμερα εργάζονται ως στελέχη σε βιοτεχνολογικές εταιρίες.
Ο νέος κύκλος αιτήσεων για φοίτηση στο ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 έχει ξεκινήσει και το Π.Μ.Σ. Βιοεπιχειρείν δέχεται αιτήσεις υποψηφιότητας μέχρι 5 Ιουλίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στη διεύθυνση bioepixirin.bio.uth.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
Περισσότερα Εδω