Περιστατικά κλοπών σημειώθηκαν προχθές στο «Αχιλλοπούλειο» και πιο συγκεκριμένα στην Καρδιολογική και στην Α’ Παθολογική κλινική. Ένορκη Διοικητική εξέταση διέταξε η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται περιστατικά κλοπών στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου καθημερινά εισέρχονται εκατοντάδες άνθρωποι και όπως φαίνεται δεν οδεύουν όλοι εκεί για λόγους υγείας ή συμπαράστασης σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο.
Αυτό έδειξε άλλωστε και το περιστατικό που σημειώθηκε προχθές αργά μετά τα μεσάνυχτα στην καρδιολογική κλινική η οποία στεγάζεται στο έκτο όροφο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κλοπή σημειώθηκε στο εφημερείο της καρδιολογικής, εκεί δηλαδή που ξεκουράζεται ο γιατρός που εφημερεύει. Γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα ο γιατρός κλήθηκε να κατέβει στα Επείγοντα, όπου έπρεπε να εξετάσει ένα περιστατικό. Επέστρεψε μετά από αρκετή ώρα και δυστυχώς για τον ίδιο διαπίστωσε να έχει κλαπεί ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που ήταν δικός του.
Ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια που μετέβη στο νοσοκομείο και κατέγραψε το περιστατικό.
Πάντως την ίδια μέρα μια ακόμη κλοπή συνέβη στην Α’ Παθολογική που βρίσκεται στον έβδομο όροφο. Σύμφωνα με πληροφορίες εκλάπησαν ένα κινητό τηλέφωνο από γιατρό αλλά και χρηματικό ποσό γύρω στα 300 ευρώ από συνοδό.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση. Πάντως το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών κέντρων υγείας Μαγνησίας κ. Παύλος Μαλινδρέτος επισήμανε πως περιστατικά κλοπής έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν, όπως με ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή στην Παιδιατρική. Είναι ανάγκη να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η φύλαξη.
Από την πλευρά του ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής κ. Βασίλης Σαράκης επισήμανε πως «παλιότερα στην Καρδιολογική είχε κλαπεί ένας υπολογιστής που τελικά βρέθηκε. Γνωρίζουμε τους κινδύνους και γι’ αυτό προσπαθούμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από κλοπές. Όμως τα πράγματα στο νοσοκομείο εξελίσσονται τόσο γρήγορα και έκτακτα, ώστε, όταν ο γιατρός κληθεί να μεταβεί σε ένα περιστατικό, θα έχει την προσοχή του στην άμεση φροντίδα του ασθενούς και όχι τι θα κάνει με τα προσωπικά του αντικείμενα. Πρωτεύουσα σημασία έχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής».
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
Περισσότερα Εδω