Πατώντας το psifiakospneumonologos.gr θα σας υποδεχθεί ένα ολόγραμμα ψηφιακού πνευμονολόγου, και θα σας απαντήσει σε 20 συνηθισμένες ερωτήσεις για το πρόβλημα που σας απασχολεί.
Με ένα «κλικ» θα μπορεί πλέον κάποιος που θέλει να κόψει το κάπνισμα, ή να ενημερωθεί για τα συνηθέστερα πνευμονολογικά προβλήματα, όπως είναιη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και το βρογχικό άσθμα, να πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σε απλή και κατανοητή γλώσσα, χωρίς περίπλοκους ιατρικούς όρους.
Όπως ανέφερε, η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας (ΕΠνΕλ) στο πρόσφατο Πανελλήνιο Συνέδριο, υπάρχει ένα κενό πληροφόρησης στο ευρύ κοινό και αυτό θέλησαν να καλύψουν δωρεάν οι πνευμονολόγοι. Η Σταματούλα Τσικρικά εξήγησε πως μπορεί κάποιος μέσα σε ενάμιση με δύο λεπτά να ενημερωθεί για το ποιος είναι ο καταλληλότερος γιατρός, προκειμένου να μπορέσει να βρεθεί σωστή θεραπευτική λύση.
«Το όφελος του κάθε πολίτη, ο οποίος επισκέπτεται τη δική μας ιστοσελίδα είναι πολλαπλό. Πρώτα από όλα έχει να κάνει με τη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Δηλαδή σταματάει η άσκοπη περιφορά ενός ασθενούς σε διάφορους επαγγελματίες υγείας, έτσι ώστε να βρει ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα υγείας του και να πάρει μία συγκεκριμένη λύση. Άρα εξοικονομείται χρόνος και πολλές φορές και χρήμα. Ακόμη σταματάει η πολυφαρμακία και το φαινόμενο ανθρώπων να περιφέρονται με ολόκληρες τσάντες γεμάτες φάρμακα, χωρίς όμως να λύνεται το πρόβλημα τους. Και επίσης επιτυγχάνεται μία οικονομία στην πολιτική της υγείας, γιατί έχουμε ορθή διαχείριση του ανθρώπινου υλικού, καθώς επίσης και του τεχνικού, αλλά και του πληροφοριακού. Άρα σε ένα συνδυασμό πολλαπλών ενεργειών, ο πολίτης θα ξέρει πού να απευθυνθεί και κυρίως θα βρίσκει τη θεραπεία του», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΠνΕλ.
Υπάρχουν προτυπωμένες ερωτήσεις, όπως πχ: Τι είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια; Γιατί αισθάνομαι δύσπνοια; Τι θεραπεία μπορώ να πάρω για το βρογχικό άσθμα; Μπορώ να διαγνωστώ με βρογχικό άσθμα σε μεγαλύτερη ηλικία; Πώς επηρεάζει το κάπνισμα την αναπνευστική μου λειτουργία; Τι είναι η σπιρομέτρηση;
Τα μέλη του ΔΣ της ΕΠνΕλ επισήμαναν στο ertnews.gr ότι η τεχνολογία δεν καταργεί τον Ειδικό Πνευμονολόγο, αλλά φέρνει πιο κοντά τον ασθενή στην αναζήτηση του κατάλληλου γιατρού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος