Την οδό Λάρισας-Φαρσάλων στο ύψος της Νίκαιας συντηρεί και βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο δρόμος ασφαλτοστρώνεται σε συνολικό μήκος 2 περίπου χιλιομέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η οδική ασφάλεια μετά τα έργα που ολοκληρώθηκαν στη Νίκαια με την τοποθέτηση του αγωγού μεταφοράς των αστικών λυμάτων στον υπό κατασκευή Βιολογικό Καθαρισμό, αλλά και τις φθορές που προκαλεί η διέλευση βαρέων οχημάτων.
Το υπό εξέλιξη έργο επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο, τους αντιδημάρχους Αντώνη Ρεντζιά, Αχιλλέα Χατζούλη, Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Κώστα Φιλιππούλη και τον τοπικό σύμβουλο Νίκαιας Γ. Ψαρούλη.
Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, χρηματοδοτώντας και εκτελώντας έργα που βελτιώνουν τις υποδομές και ενισχύουν την οδική ασφάλεια παντού, σε μια δύσκολη εποχή για τα δημόσια έργα. Στο ύψος της Νίκαιας, συντηρούμε το δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων σε μήκος 2 χιλιομέτρων, από την είσοδο μέχρι την έξοδο του οικισμού. Με ολοκληρωμένη στρατηγική, στο Δήμο Κιλελέρ, ολοκληρώσαμε και έχουμε σε εξέλιξη έργα οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ: Βελτιώσαμε τον Περιφερειακό δρόμο στο Κιλελέρ σε μήκος 2 χιλιόμετρων, τον δρόμο που ενώνει το Κιλελέρ με το Νέο Περιβόλι σε μήκος 1 χιλιομέτρου και τους δρόμους που ενώνουν τους οικισμούς της Μελίας και της Αναγέννησης με την παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου σε συνολικό μήκος 1,5 χιλιομέτρου.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την κατασκευή του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων, ένα έργο στο οποίο διεισδύουν διαχρονικά οι επιθυμίες των ανθρώπων για την ασφαλή μετακίνησή τους. Επειδή οι μελέτες που είχε υπό την ευθύνη του το Υπουργείο δεν προχωρούσαν, αναλάβαμε μια μεγάλη ευθύνη που δεν μας αναλογούσε, την ευθύνη ολοκλήρωσης της συνολικής μελέτης του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων. Σε συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, μας εκχωρήθηκε το δικαίωμα να ολοκληρώσουμε τη μελέτη που ξεκίνησε το 2009 το Υπουργείο, την ολοκληρώσαμε σε χρόνο ρεκόρ και σήμερα έχουμε σε εξέλιξη εκπόνησης ακόμα δύο μελέτες: τη μελέτη από Λάρισα μέχρι παράκαμψη Νίκαιας και τη μελέτη της ολοκλήρωσης των τεχνικών, ηλεκτρομηχανολογικών, αντιπλημμυρικών, γεωλογικών μελετών για την πλήρη ωρίμανση του έργου. Αισιοδοξούμε, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, στο τέλος του χρόνου να έχουν ολοκληρωθεί και να μας παραδοθούν. Παράλληλα έχουμε κάνει ενέργειες για την εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου κατασκευής, καταθέτοντας τεχνικό δελτίο στο Ταμείο Ανάκαμψης με προεκτίμηση κόστους κατασκευής 250 εκατομμύρια ευρώ. Αναμένουμε τα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, η κατασκευή της εθνικής οδού Λάρισα-Φάρσαλα ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου».
Θανάσης Νασιακόπουλος, Δήμαρχος Κιλελέρ: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλία για το άριστο επίπεδο της συνεργασίας και ειδικά τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και το ενδιαφέρον που επέδειξε για την άμεση εκτέλεση του έργου το οποίο υλοποιείται με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές.
Η εικόνα των δρόμων της Νίκαιας και ειδικότερα της οδού Φαρσάλων που επιβαρύνθηκε λόγω και των έργων για την κατασκευή των αγωγών του βιολογικού καθαρισμού, σε λίγο αλλάζει. Ξεκινήσαμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την αποκατάσταση αρχικά της οδού Φαρσάλων που διασχίζει το κέντρο της Νίκαιας και θα συνεχίσουμε και με τους άλλους δρόμους που δέχτηκαν τη μεγαλύτερη καταπόνηση. Είναι το πρώτο σκέλος της ασφαλτόστρωσης των οδών της Νίκαιας και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι σταδιακά να αποκατασταθεί το σύνολο των κεντρικών οδών που παρουσιάζουν προβλήματα και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω συγγνώμη για την ταλαιπωρία και παράλληλα να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Νίκαιας αλλά και τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων για την υπομονή που επέδειξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουν κατανοήσει την αναγκαιότητά και την αξία του έργου του βιολογικού καθαρισμού.
Σχετικά με το χρονικό διάστημα που καταγράφτηκε από το τέλος των εργασιών των αγωγών μέχρι την έναρξη της εκ νέου ασφαλτόστρωσης του οδοστρώματος δηλώνουμε ότι ήταν αυτό που υποδείχτηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποκατάστασης. Λόγω του μεγάλου βάθους στο οποίο τοποθετήθηκε ο αγωγός των λυμάτων (3 έως 4 μέτρα) ήταν επιβεβλημένο το χρονικό διάστημα αναμονής ώστε να «πατηθεί» το έδαφος και να μειωθούν μελλοντικά προβλήματα στους δρόμους».
Δείτε το βίντεο: