Ακραία κοινωνικά φαινόμενα στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους στο Νοσοκομείο ή διακομίζονται σε αυτό νεκροί, μένουν κυριολεκτικά στα αζήτητα. Κανένας συγγενής ή γνωστός δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον για την τύχη των άψυχων σωμάτων, τα οποία παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία και μια ατέρμονη γραφειοκρατία ακολουθείται μέχρι να οδηγηθεί η σορός σε ταφή.
Ένα νέο κοινωνικό περιστατικό βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μια 90χρονη γυναίκα, αποκομμένη εντελώς τις τελευταίες δεκαετίες από τους συγγενείς της, πέθανε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο στο Νοσοκομείο στις 10 Ιουλίου.
Ζούσε για πολλά χρόνια μόνη της και εν ζωή βρισκόταν από τους κοντινούς συγγενείς της μόνο η αδελφή της , η οποία ζούσε μέχρι να φύγει από τη ζωή από το Γηροκομείο.
Μακρινοί συγγενείς αρκετοί, αλλά επαφή μαζί τους δεν υπήρχε καμία.
Στις 8 Ιουλίου μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Αχιλλοπούλειο , χωρίς κανείς να την αναζητήσει και μέσα στα ρούχα της είχε κρυμμένα 1000 ευρώ , σύμφωνα με πληροφορίες.
Στις 10 Ιουλίου φεύγει από τη ζωή και ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για να βρεθούν συγγενείς.
Η διαδικασία όμως του εντοπισμού συγγενών και της ταφής δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση και ενδέχεται να αυξηθεί ο χρόνος παραμονής στα ψυγεία.
Συγγενείς μακρινοί μετά από πολυήμερη αναζήτηση βρέθηκαν από την κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου σε χωριό του Πηλίου, στα Τρίκαλα, ακόμη και στη Γερμανία. Συγγενείς που αγνοούσαν ακόμη και την ύπαρξή της. Το γεγονός ότι στα πράγματά της βρέθηκε ένα σεβαστό ποσό περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την υπόθεση καθώς όσοι συγγενείς βρέθηκαν , πρέπει να εξουσιοδοτήσουν ένα και μοναδικό πρόσωπο να διαχειριστεί το ζήτημα της κηδείας . Θα πρέπει να δοθούν εξουσιοδοτήσεις , να αναλάβει κάποιος την ευθύνη και να εξουσιοδοτηθεί στη συνέχεια και το Νοσοκομείου ώστε να διαθέσει τα χρήματα σε γραφείο κηδειών. Πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία που αφορά τη Νομοθεσία περι κληρονομιών και όσο δεν ολοκληρώνεται έγκαιρα , θα συνεχίζεται η παραμονή της σορού στο ψυγείο του Νοσοκομείου.

ethessalia

Περισσότερα Εδω