Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα στις 6-9 Μαρτίου 2024. Εκατοντάδες επιστήμονες θα βρεθούν στην πόλη μας για το καινοτόμο αυτό Συνέδριο, που έχει θεσμοθετηθεί και διοργανώνεται στην Ελλάδα, κάθε δύο χρόνια.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/ΙΑΚΑ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμο Ελασσόνας, τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας «Γ.Ι.Κατσίγρα» και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Επιστημών, ενώ υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Λάρισας .

Ένα εμβληματικό Συνέδριο σε μια πόλη που αγαπάει τον Πολιτισμό

Το Συνέδριο προβλέπεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων Ελλήνων και Κυπρίων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο, όπως συνέβη και στα προηγούμενα συνέδρια.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά , ήτοι :

1. με φυσική παρουσία στην πόλη της Λάρισας, που είναι άκρως προτεινόμενη από τους Διοργανωτές, και

2. μέσω διαδικτύου, όταν δεν είναι εφικτή η φυσική παρουσία (μέσω πλατφόρμας)

Οι δηλώσεις συμμετοχής Συνέδρων συνεχίζονται, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.euromed-dch.eu , από την οποία ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Το συνέδριο, αξίζει να το παρακολουθήσει κάθε επιστήμονας που ασχολείται με την πολιτιστική κληρονομιά από κάθε οπτική γωνία, δεδομένου ότι θα παρουσιαστούν όλες οι παγκόσμιες επιστημονικές εξελίξεις σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τη διάσωση, ψηφιοποίηση και την ανάδειξη της άυλης και υλικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συνολικά, θα παρουσιαστούν 150 επιλεγμένες εργασίες από Κριτές , πολύ περισσότερες από τα προηγούμενα Συνέδρια , ενώ έχουν προσκληθεί ως Key Note Speakers σημαντικοί επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους σε κάθε θεματικό πεδίο.

Έχει χαρακτηριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία , αλλά κυρίως από την επιστημονική κοινότητα, ως καινοτόμο και πρωτοπόρο για την Ελλάδα και έχει καταστεί θεσμός από το 2015, γιατί παρουσιάζει , όχι μόνο το τεράστιο έργο που επιτελείται από σημαντικούς Έλληνες και Κυπρίους επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και γιατί παρουσιάζει τις παγκόσμιες εξελίξεις στον μεγάλο τομέα της Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ανθρώπου, στο σύνολό του.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Θα δοθούν :

Ø 3 Βραβεία και 3 Έπαινοι Καλύτερης Εργασίας σε ανεξάρτητους επιστήμονες, και

Ø 6 Βραβεία Best Practices Awards On Digital Cultural Heritage σε Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα υποβάλλουν εργασία και θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους (Σε 3 Περιφέρειες και σε 3 Δήμους) Πληροφορίες : Κων. Σκριάπας, Τηλέφ. 6974-881944, E-Mail: [email protected]

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω