Χωρίς νερό για 13η ημέρα παρέμειναν χθες ιδιοκτήτες σπιτιών σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου μετά από βλάβη που σημειώθηκε στο δίκτυο υδροδότησης και που είχε ως αποτέλεσμα τον έντονο εκνευρισμό των κατοίκων για το πρόβλημα.
Από την προηγούμενη Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, μέχρι και χθες ιδιοκτήτες σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή της Μηλίνας από την ταβέρνα Gibraltar έως και τον οικισμό των Κουκουλαίικων παρέμειναν χωρίς νερό.
Ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας, την οποία προετοιμάζει ενόψει του καλοκαιριού, μετέβαινε από τον Βόλο στη Μηλίνα σχεδόν κάθε μέρα περιμένοντας να δει …νερό στη βρύση του. Μέχρι και χθες, όμως, δεν πήρε καμία απάντηση για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.
«Είμαστε έτσι σχεδόν δύο εβδομάδες. Εγινε μία βλάβη και μας άφησαν στο έλεός μας. Δεν είναι όλες οικείες μόνιμων κατοίκων, αλλά και πάλι θέλουμε να κάνουμε δουλειές και δεν μπορούμε» αναφέρει εξοργισμένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Ο ίδιος σημειώνει ότι στην περιοχή Κουκουλαίικα δόθηκε νερό, αλλά στα πρώτα σπίτια αμέσως μετά το καρνάγιο δεν έχει δοθεί ακόμη νερό.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε από την πρώτη στιγμή και συνεργεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου, σε συνεργασία με εργολάβο, ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης του τμήματος του αγωγού, ο οποίος λόγω παλαιότητας έχει δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν.
Οι κάτοικοι είχαν λάβει ενημέρωση ότι οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης θα ολοκληρώνονταν την προηγούμενη Παρασκευή, όμως μέχρι και χθες δεν υπήρχε καθολική λύση.
«Είναι μερικά σπίτια που είναι σε υψόμετρο, τα οποία έχουν απομείνει για να πάρουν νερό. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε δεδομένου ότι και οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν την απρόσκοπτη εκτέλεση εργασιών» αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Μηλίνας Κωνσταντίνος Γκουτζίνης.
Συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Νοτίου Πηλίου κατέβαλαν χθες κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υδροδοτηθούν και τα υπόλοιπα σπίτια που παρέμειναν μέχρι και χθες χωρίς νερό.
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
Περισσότερα Εδω