Ανάστατοι είναι γονείς, οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί των λυκειακών τάξεων της Τσαριτσάνης καθώς, παρότι έχει ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εγκρίνει ακόμη το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου για το τρέχον σχολικό έτος.

Σημειωτέον, ότι στο συγκεκριμένο τμήμα εγγράφηκαν τον Ιούνιο με την διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής δύο μαθητές και εφόσον εγκριθεί υπάρχει η πρόθεση να μετακινηθούν άλλοι δύο με αποτέλεσμα να έχει τελική δύναμη 4 μαθητών.

Παρ’ όλο που το αρμόδιο υπουργείο ενημερώθηκε έγκαιρα για αυτή την αλλαγή με έγγραφο της Διεύθυνσης του σχολείου και διά μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, αρνείται να εγκρίνει τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος.

Η απόφαση αυτή του υπουργείου, προφανώς δεν ξενίζει κανέναν καθώς έχει σαφώς πολιτικό χαρακτήρα και εντάσσεται στους σχεδιασμούς που υπηρετεί η παρούσα κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες που θεωρεί περιττό κόστος τα δικαιώματα των παιδιών μας στην εκπαίδευση και τη ζωή.

Μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγούσε τους ενδιαφερόμενους μαθητές, να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον και να μετακινηθούν σε σχολεία της Ελασσόνας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Συντασσόμαστε απόλυτα με τα αιτήματα συνολικά της σχολικής κοινότητας της Τσαριτσάνης και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας που αντιλαμβάνεται την παραπάνω εξέλιξη σαν περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου και του τόπου μας και ζητάμε άμεσα:

– Να εγκριθεί τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου Τσαριτσάνης για το τρέχον σχολικό έτος.

– Έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Τσαριτσάνης για ενημέρωση και οργάνωση κινητοποιήσεων σε συνεννόηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

– Παρέμβαση της δημοτικής και περιφερειακής αρχής προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, με έκδοση αντίστοιχων ψηφισμάτων συμπαράστασης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω