«Όχι» στην κατάργηση του τμήματος Ανθρωπιστικών σπουδών της Β’ Λυκείου της Οικονόμειου Σχολής στην Τσαριτσάνη, αλλά και στη συγχώνευση σχολικών τμημάτων λέει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Τσαριτσάνης του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Όχι στην κατάργηση του τμήματος Ανθρωπιστικών σπουδών της Β Λυκείου της Οικονόμειου Σχολής.
– Καμιά συγχώνευση σχολικών τμημάτων

Να μετακινηθούν στην Ελασσόνα ή να… αλλάξουν τμήμα έχουν να “διαλέξουν” οι μαθητές της Β’ Λυκείου της Οικονόμειου Σχολής στην Τσαριτσάνη!

Το ΥΠΑΙΘΑ με κλειστά τα σχολεία, το κατακαλόκαιρο, αποφάσισε εκατοντάδες συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις και συμπτύξεις τμημάτων, σχολείων και ειδικοτήτων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές και γεωγραφικές συνθήκες.

Πρόκειται για βίαιη, αντιπαιδαγωγική, βάναυση καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Στη διαχρονική εγκατάλειψη κι ερήμωση των χωριών μας προστίθεται η υποβάθμιση και το κλείσιμο σχολείων. Οι οικογένειες που επέλεξαν να μείνουν και να ζήσουν στα χωριά τους βρίσκουν μπροστά τους καθημερινά ένα εχθρικό κράτος.

Η μαζική εξαφάνιση σχολικών τμημάτων σε όλη τη χώρα, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η μόρφωση των παιδιών μας θεωρείται κόστος από την κυβέρνηση, που -όπως και οι προηγούμενες διαχρονικά- επιτίθενται στα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς και υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.

Είναι βαριά τα σημάδια στην εκπαιδευτική διαδικασία από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, την έλλειψη στοχευμένων προγραμμάτων για την κτηριακή ανάπτυξη και βελτίωση των σχολικών υποδομών με ευθύνη του κράτους.

Όπως είναι βαριά τα σημάδια της πολιτικής που ρημάζει τα εισοδήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών με τα μικρομάγαζα και των εργαζόμενων στην περιοχή μας και ερημώνει τον τόπο μας. Που τους κάνει τον βίο αβίωτο και δεν επιτρέπει σε νέους ανθρώπους να σταθούν στον τόπο τους και να κάνουν οικογένεια.

Της πολιτικής που ευθύνεται και για την διαρκή συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού σε όλες τις βαθμίδες.

Η περιοχή γερνάει και δεν είναι μακριά η ημέρα που θα προχωρήσουν και στο κλείσιμο του Γυμνασίου-Λυκείου Τσαριτσάνης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Να μην κλείσει το τμήμα Ανθρωπιστικών σπουδών της Β Λυκείου της Οικονόμειου Σχολής.

-Καμία συγχώνευση και κατάργηση τμήματος, κανένα κλείσιμο σχολικής μονάδας.

Χαιρετίζουμε τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη. Χαιρετίζουμε ξεχωριστά και καθένα γονιό, μαθητή, εκπαιδευτικό και κάτοικο της Τσαριτσάνης που δεν δέχεται να συμβιβαστεί».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω