Από το χέρι του γνωστού διεθνώς, καλλιτέχνη, του Κολομβιανού Sako-Asko δημιουργήθηκε ένα πανέμορφο γκράφιτι στο κέντρο της Λάρισας.

Ο Sako-Asko είναι το κεντρικό πρόσωπο ως καλεσμένος στο 6ο LA Comics Festival που άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί σήμερα Κυριακή στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα.

Το δημιούργημα του κοσμεί τοίχο επί της οδού Γεωργιάδου και πριν φτάσει κανείς στον Μύλο και κάτω από τον Ι.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Θέμα της τοιχογραφίας το σιτάρι και το αλεύρι, σήματα κατατεθέν και τον θεσσαλικό κάμπο.

«Tα κόμικς πέραν από την ευρύτητα που διαθέτουν ως τέχνη, έχουν την πλαστικότητα και την ευκολία να συνομιλούν με τις άλλες τέχνες, αλλά και να εισέρχονται στην καθημερινότητα του ανθρώπου και του δημόσιου χώρου, στην πόλη, τόσο με την κλασική τους μορφή όσο και με τη στενή διασύνδεσή τους με τα γκράφιτι-τοιχογραφίες-murals, δομώντας αισθητικά μία ιδιαίτερη αντίληψη για το αστικό περιβάλλον.

Όλα αυτά εκφράζονται και αναδεικνύονται στο 6ο LACF, το οποίο περιλαμβάνει εκθέσεις κόμικς (130 καλλιτέχνες, έκθεση Sako Asko, έκθεση Hugo Pratt σε συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών), προβολές animation, ομιλίες, stand up comedy, συναυλίες, εργαστήρια τέχνης και πολλά άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, Θωμάς Ρετσιάνης, σχετικά με το 6ο LA Comics Festival.

Δείτε φωτογραφίες:

ΑΘ.Π. – ΦΩΤΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω