Ο Στέφανος Ξενάκης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Buongiorno» και στον δημοσιογράφο Χρήστο Λυσσέα.

Ο γνωστός συγγραφέας, μεταξύ άλλων, μίλησε για την κατάθλιψη, την οικογένειά του και τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν στη φυλακή.

«Είχα μια διαφημιστική εταιρεία, την έκλεισε το 2015, μετά από 18 χρόνια. Πάντα ήμουν στο κομμάτι της έμπνευσης. Τα παιδιά μαθαίνουν ορθογραφία στο σχολείο και δεν μαθαίνουν ποιοι είναι. Η σημαντική ύλη που πρέπει να διδαχτεί, δεν διδάσκεται στη χώρα μας», είπε αρχικά ο Στέφανος Ξενάκης. 

Και συνέχισε: «Νομίζω ότι αθλιότερη σχέση από τη δική μου με τον εαυτό μου δεν υπάρχει. Έχω περάσει δύο πολύ βαθιές καταθλίψεις. Πρέπει να ακούμε τον εαυτό μας γιατί αυτός ο άνθρωπος που θέλει να μας μιλήσει, συνήθως πονάει». 

Για τη σχέση με τη μητέρα του, ο συγγραφέας ανέφερε: «Όταν στην ηλικία των 29 είπα στη μητέρα μου ότι θέλω να φύγω από τη σπίτι μου απάντησε “γιατί τι κάναμε;”. Της απάντησα ότι δεν συνέβη κάτι, απλά είχε έρθει η ώρα να πάω να ζήσω μόνος μου. Δούλεψα τη σχέση με τη μαμά μου, υπήρχαν φορές που έχω περάσει αφόρητα με το να ελέγχομαι από τη μητέρα μου. Δεν μπορείς συνεχώς όμως να ρίχνει ευθύνες στους γονείς σου».

Για την σύλληψή του αλλά και την αντιμετώπιση που είχαν τα media, ο Στέφανος Ξενάκης σημείωσε: «Όταν είχα συλληφθεί ήταν πολύ δύσκολα, γιατί εκείνες τις ημέρες ήμουν νούμερο ένα trend στα social media στην Ελλάδα. Αποφασίσαμε με τη μαμά των παιδιών μου να μην τα στείλουμε για δύο τρεις ημέρες στο σχολείο, αλλά τα παιδιά μου γνώριζαν πολύ καλά για ποιον λόγο έχει κλείσει η εταιρεία μου. Πέρασα αυτές τις ημέρες στο κρατητήριο, οι οποίες ήταν πολύτιμες.  Είχαμε φτιάξει μια ωραία κοινότητα, κάναμε σεμινάρια, ομιλίες και κάθε μέρα μιλούσα και με τα παιδιά μου».

«Ήταν εντελώς παράνομο, διαδόθηκαν τα προσωπικά μου δεδομένα, έχει αναλάβει την υπόθεση ο εισαγγελέας για να μην ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο.  Είναι τελείως παράνομο να φύγουν τα προσωπικά σου δεδομένα, μόνο και μόνο για να ταϊστεί η ανθρωποφαγία. Μου άφησε μια πολύτιμη εμπειρία και προχωράμε παρακάτω», κατέληξε ο Στέφανος Ξενάκης. 

Περισσότερα Εδω