Τα σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια του σιδηρόδρομου όπως επιβεβαιώνει το νέο περιστατικό της από λάθος εισόδου συρμού του προαστιακού σε γραμμή του μετρό, με την Κυβέρνηση να παραμένει ηχηρά απούσα στην εισαγωγή σύγχρονων προδιαγραφών ασφαλείας, καυτηρίασε με δημόσια δήλωσή της η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ειδικότερα τα εξής:

«Ο ελληνικός σιδηρόδρομος εξακολουθεί να σκορπά στιγμές τρόμου και αγωνίας στην ελληνική κοινωνία. Ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, φαίνεται ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει και βασιζόμαστε στην “καλή μας τύχη” για να αποτραπεί κάποιο νέο δυστύχημα. 

Μετά τις συγκρούσεις τρένων με κλαδιά κατά μήκος της σιδηροδρομικής υποδομής, μετά το περιστατικό με επιβάτη που “σερνόταν” από τρένο σε σταθμό, αλλά και μετά την παρ’ολίγο σύγκρουση τρένων που κινούνταν στην ίδια γραμμή με αντίθετη κατεύθυνση και η οποία αποφεύχθηκε λόγω της εγρήγορσης των μηχανοδηγών, φτάσαμε να διαβάζουμε για συρμό του Προαστιακού ο οποίος έλαβε εντολή και εισήλθε σε γραμμή του μετρό στην Δουκίσσης Πλακεντίας με τον μηχανοδηγό -ευτυχώς!- να θορυβείται και εντέλει το περιστατικό να λήγει με οπισθοπορεία του τρένου κατά 300 μέτρα. 

Ιδιαίτερα “εντυπωσιακή” ήταν μάλιστα η αντίδραση της Hellenic Train , που φυσικά απέδωσε το γεγονός σε …. λάθος του σταθμάρχη! 

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο έχει θέσει επανειλημμένως στον αρμόδιο Υπουργό τα μεγάλα προβλήματα της ασφάλειας στον σιδηρόδρομο ανά την επικράτεια ζητώντας πλήρη ενημέρωση και άμεσα μέτρα εκ μέρους της Κυβέρνησης που θα εισάγουν δικλείδες ασφαλείας με τεχνολογικά μέσα στην κίνηση των συρμών. 

Καθημερινά ωστόσο περιστατικά έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η περιβόητη ασφαλής λειτουργία του σιδηροδρόμου που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση παραμένει ουτοπία. 

Επιβεβαιώνουν την σοβαρή έλλειψη προδιαγραφών και δικλείδων ασφαλείας, την υποστελέχωση στο σιδηρόδρομο και εντέλει την εναπόθεση της ασφάλειας στον ανθρώπινο παράγοντα και όχι σε σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που έχουν σχεδιασθεί ακριβώς για να ελαχιστοποιήσουν το ανθρώπινο λάθος.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της πριν βρεθούμε μπροστά σε μια νέα τραγωδία, από “κακή τύχη” ή “λάθος ενός  σταθμάρχη”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω