«Η τοπική αυτοδιοίκηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και να απαντήσει πειστικά στο μέλλον τρεις προκλήσεις. Η πρώτη πρόκληση είναι η κλιματική αλλαγή, η δεύτερη πρόκληση είναι το ενεργειακό κόστος και η τρίτη πρόκληση είναι η πληθυσμιακή αποξήλωση της υπαίθρου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ κ. Γιάννης Ζαχαριάς.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τις ιδανικές κλιματικές συνθήκες οι οποίες θα είναι επωφελεία των δημοτών, ούτε έχει την δυνατότητα στο μεγαλύτερο κομμάτι των παρεμβάσεων να κάνει εκείνες τις παρεμβάσεις και τα έργα που απαιτούνται για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων, έχει, όμως, την ευθύνη της δημιουργίας ενός διεκδικητικού πλαισίου τέτοιου που να διασφαλίζει και την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την απρόσκοπτη παραγωγική διαδικασία όλων των τομέων και στον πρωτογενή και στο δευτερογενή τομέα.

Για εμάς ως μέλλουσα δημοτική αρχή η ανασύσταση του υπάρχοντος αγροτικού γραφείου του Δήμου καθίσταται πρώτη προτεραιότητα.

Ένας ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου που προβλέπεται από το νόμο, θα ασχολείται μόνο με ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, με το νέο ΕΣΠΑ, με το νέο ΠΑΑ το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Το μεγαλύτερο κομμάτι των προτάσεων του Δήμου Κιλελέρ θα είναι προς την κατεύθυνση της αναδόμησης των υποδομών του Δήμου και προς την κατεύθυνση της παραγωγικής διαδικασίας.

Θεωρώ αδιανόητο τα εννιά χρόνια που περάσαν, η απελθούσα δημοτική αρχή, ούτε μία φράση στο τοπικό τύπο ούτε μία φράση στα υπουργεία, ότι πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα ο πρωτογενής τομέας στα ενεργειακά πάρκα, τα φωτοβολταϊκά στο ύψος της αυτοκατανάλωσης της ενέργειας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ανταγωνιστικότερο προϊόν και εξωστρέφεια της ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Αυτή είναι η δουλειά του αγροτικού Δήμου Κιλελέρ. Αυτή είναι η δουλειά όσων βρίσκονται στο τιμόνι του αγροτικού Δήμου. Με αυτά πρέπει να καταπιάνονται.

Δέσμευση μου ότι το μεγαλύτερο κομμάτι όλων των προγραμμάτων που θα έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Κιλελέρ, θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της αναδιάταξης των υποδομών και της ανάπτυξης της παραγωγικής διαδικασίας ως βασική προϋπόθεση για να δημιουργήσει ο Δήμος και πολιτισμό και πολιτιστική κουλτούρα και πνευματική ανέλιξη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω