Η Κινητή Μονάδα Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία, δομή της Δίοδος ΑμΚΕ, έλαβε έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας και προχώρησε ήδη στη σύσταση ενός επιπλέον κλιμακίου για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες. Λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας, ενισχύεται περαιτέρω το έργο της επιστημονικής ομάδας με δύο κοινωνικούς λειτουργούς και έναν ψυχολόγο.

Από την αρχή των καταστροφικών φαινομένων η Κινητή Μονάδα Μαγνησίας βρέθηκε κοντά στους πληγέντες τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και σε άλλους Νομούς της Θεσσαλίας και συνεχίζει να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες της με σκοπό την καταγραφή των βασικών αναγκών, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ανακούφιση των κατοίκων της Μαγνησίας που επλήγησαν για δεύτερη φορά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Η στήριξη των πλημμυροπαθών συμπολιτών παρέχεται από Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Νοσηλευτή, είναι στη διάθεση του κοινού από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00- 16:00, στο τηλέφωνο 6936586658.

Περισσότερα Εδω