Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην γενέτειρά του, τα Βούναινα του δήμου Κιλελέρ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη ημέρα για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τους εκπροσώπους μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα επηρεάσει την θέση της Ελλάδας στο κεντρικό ευρωπαϊκό γίγνεσθαι σε μια περίοδο που η ίδια η ΕΕ αλλάζει ριζικά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και των πολλών σοβαρών διεθνών προκλήσεων. Επιπλέον, οι ευρωεκλογές συνιστούν ένα είδος ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναν χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές, ώστε σε περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας να συνεχίσει αταλάντευτα το μεταρρυθμιστικό της έργο.

Ως εκ τούτου, πέρα από αυτονόητο δημοκρατικό καθήκον για κάθε ενεργό πολίτη, η σημερινή ψήφος είναι και πράξη ευθύνης που θα καθορίσει το μέλλον μας. Γι’ αυτό η αποχή και η αδιαφορία δεν είναι ουδέτερη στάση χωρίς συνέπειες. Όπως, επίσης, η ψήφος τυφλής διαμαρτυρίας, που μπορεί να ρίξει νερό στον μύλο του λαϊκισμού, το οποίο τόσο ακριβά πληρώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, και παρ’ ολίγον να μας ρίξει στα βράχια της πλήρους χρεωκοπίας και κατάρρευσης. Τώρα, επομένως, είναι η ώρα της υπεύθυνης ψήφου, της στήριξης του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, και των υποψηφίων που με γνώση και σοβαρότητα θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα στην επόμενη ευρωβουλή. Καλή ψήφο!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω