Σύμφωνα με την αριθμ. 291/19-09-2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, αποφασίστηκε με τη διαφωνία της δημοτικής παράταξης «Συμπαράταξη Λαρισαίων» κατά πλειοψηφία η παραπομπή στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή της έκδοσης ψηφίσματος για τις συγχωνεύσεις των σχολικών τμημάτων.

Ως εκ τούτου, στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή, που συγκλήθηκε την Τρίτη 24-09-2024 με την αποχή της παράταξης «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και με την αρνητική ψήφο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λαρισαίων εκφράζει την αντίθεσή του στην ανάκληση αποφάσεων κατάτμησης τμημάτων στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Λαρισαίων από το ΥΠΑΙΘΑ εν μέσω καλοκαιριού και με κλειστά σχολεία, αιφνιδιάζοντας εκπαιδευτικούς και γονείς.

Αυτή η εξέλιξη οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, καθώς καθιερώνονται πολυπληθή τμήματα με γνωματεύσεις Παράλληλων Στηρίξεων και Παρακολούθησης σε Τμήματα Ένταξης, με τον εκπαιδευτικό, αντί να ασκεί απρόσκοπτα το παιδαγωγικό του έργο, να μετατρέπεται σε «παιδοφύλακα», αφού με αυτόν τον τρόπο είναι αδύνατη η ισότιμη εκπαίδευση όλων των μαθητών/τριών.

Ταυτόχρονα διαλύεται ο προγραμματισμός των σχολείων, που ήδη είχαν λάβει υπόψη τους τις αποφάσεις που ανακαλούνται, ενώ συνεπάγεται και μετακινήσεις εκπαιδευτικών που πιθανόν θα κριθούν υπεράριθμοι και θα εξαναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο. Επιπλέον, καταπατάται το δικαίωμα των μαθητών να πηγαίνουν στο σχολείο της γειτονιάς τους, προσθέτοντας κι άλλες δυσκολίες στην ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον και στις οικογένειές τους για την μετακίνησή τους.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω