Υποχρεωτική καθίσταται από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, που ξεκινάει το νέο Δικαστικό έτος, η είσοδος στα Δικαστήρια εμβολιασμένων ή ανθρώπων που έχουν υποβληθεί σε rapid test και το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από τα Πρωτοδικεία της χώρας να απαντήσουν μέχρι χθες αν μπορούν να διαθέσουν προσωπικό (υπαλλήλους, αστυνομικούς ή εταιριών security), που θα ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τις ψηφιακές βεβαιώσεις των rapid tests όσων εισέρχονται στα Δικαστήρια.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπουργείου, που εστάλη την περασμένη Παρασκευή στα Δικαστήρια της χώρας, ο έλεγχος όσων εισέρχονται στα Δικαστήρια θα γίνεται με την εφαρμογή Covid Free app.
Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Βόλου απάντησαν αρνητικά στη διάθεση προσωπικού, καθώς στη θέση του δικαστικού κλητήρα υπηρετεί μόλις ένα άτομο, όπως και στη θέση του αστυνομικού (στην Εισαγγελία), ενώ για να γίνει σύμβαση με εταιρία φύλαξης, η διαδικασία που απαιτείται είναι χρονοβόρα. Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν, ότι συμφωνούν με το μέτρο της εισόδου στα Δικαστήρια εμβολιασμένων ή ανθρώπων που έκαναν test, γιατί η πανδημία του κορωνοϊού αφορά τους πάντες, ωστόσο, δεν έγινε η ανάλογη προετοιμασία που έπρεπε, αν και υπήρχε χρόνος στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Και άλλες παλιές υποθέσεις στα πινάκια

Στο μεταξύ εγκύκλιος του Αρείου Πάγου που κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, συστήνει στους εισαγγελείς, λόγω του ότι οι υποθέσεις θα διογκωθούν, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων του Covid, να προσδιορίζουν τις δίκες ανάλογα με τον χρόνο τέλεσης και να πηγαίνουν άμεσα στο ακροατήριο.
Επίσης τους ζητά να αυξάνουν τον αριθμό των υποθέσεων στα πινάκια και να ανεβαίνουν στην έδρα «διαβασμένοι» για κάθε υπόθεση που εκδικάζουν…

Περισσότερα Εδω