Κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς όχι μόνο δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο λήξης του, αλλά αντίθετα επεκτείνεται σε όλα τα πεδία όπως στο οικονομικό με νέα δέσμη κυρώσεων, στην αγορά ενέργειας και επικοινωνιακά με απειλές για τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Για επικοινωνιακό πόλεμο που αρχίζει να ξεφεύγει, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “ΖΩΗ gr” και τη Χριστίνα Βίδου, ο Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ελευθεριάδης.
Σίγουρα η κατάσταση δεν ησυχάζει, ανέφερε. Βλέπουμε, τόνισε, κινήσεις προς Νικολάεφ, Οδησσό, Δνείπερο. Βέβαια, δεν έχει κανείς μόνος του το “κουμπί”. Χρειάζονται πολλά χέρια για να το πατήσουν.
Το να εκτοξεύονται όμως απειλές ότι ένας πύραυλος ή μια τορπίλη θα εξαφανίσει από τον χάρτη την Αγγλία και θα σχηματιστεί τσουνάμι 500 μέτρων, ξεφεύγουν εντελώς.
ΗΠΑ και Ρωσία έχουν πάνω από 10.000 πυρηνικές κεφαλές, συνέχισε, οι περισσότερες ισχυρότερες από τη βόμβα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, που αρκούν για να καταστρέψουν όχι μόνο έναν πλανήτη.
Ζούμε κυριολεκτικά την ισορροπία τρόμου. Αν πατήσει ο ένας το κουμπί, θα το πατήσει και ο άλλος. Δεν θα μείνει τίποτα. Είναι απολύτως αυτοκτονικό.
Έχουμε 8 πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο : ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Αγγλία, Ινδία, Πακιστάν, Κίνα και Ισραήλ.
Αναφερόμενος, στον ενεργειακό πόλεμο, απέδωσε το γεγονός ότι οι τιμές έχουν ξεφύγει επειδή εδώ και δέκα χρόνια δεν άλλαξε το σύστημα τομολόγησης της χονδρικής : παραγωγοί ενέργειας-Διαχειριστής συστήματος που αγοράζει από παραγωγούς και πουλά στους χονδρέμπορους-χονδρέμποροι πωλούν στη λιανική.
Θα αρκούσε, να παίρνει κανείς το κοστολόγιό του με ένα μικρό περιθώριο κέρδους.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος