Τέσσερις μέρες πριν το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 30χρονου αδελφού της Γιώργου Τσάπα, ο 32χρονος πατέρας του παιδιού και δολοφόνος, είχε πάει στη Μακρινίτσα να δει το 2,5 ετών παιδί του και χτύπησε την σε διάσταση σύζυγό του και τους γονείς της. Ο δράστης, που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε στο Βόλο και χθες απολογήθηκε στον ανακριτή για την πράξη του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη Δημήτρης Βούλγαρης τόνισε ότι ο κατηγορούμενος κλήθηκε από ο ανακριτή για συμπληρωματική απολογία, για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα, που συνέβη την Πρωταπριλιά του 2021, τέσσερις ημέρες πριν την τραγωδία της Μακρινίτσας.

Ο 32χρονος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, μετά από καταγγελία της συζύγου του και των γονέων της (πεθερικά του δράστη) ότι δέχτηκαν επίθεση, στο σπίτι τους στη Μακρινίτσα, όπου πήγε ο κατηγορούμενος.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνδρας πήγε να δει το παιδί και στην αυλή του σπιτιού ενώ συζητούσαν με τη σύζυγο, της επιτέθηκε, μπήκαν στη μέση οι γονείς και τους επιτέθηκε με τη σειρά του, προκαλώντας τους εκδορές. Γι το περιστατικό δε έγινε μια δήλωση (ανωμοτί κατάθεση) και η δίωξη ασκήθηκε αυτεπάγγελτα.

Ο προφυλακισμένος δράστης ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται καν το περιστατικό, δηλώνει παντελή άγνοια, λέει ότι ποτέ δεν πήγε στο σπίτι και ποτέ δεν συνέβη το γεγονός αυτό. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη, δηλώνει ότι ακούει πρώτη φορά για το περιστατικό αυτό και έχει μια συμπεριφορά σαν να του εξιστορούν κάτι για άλλο άνθρωπο…
«Αυτό το συμβάν επαναφέρει ξανά την τραγική σκέψη που κάναμε εξαρχής ότι αν ο μηχανισμός ενεργούσε σωστά από τότε, ελέγχονταν η κατάσταση έγκαιρα από τους αρμόδιους φορείς και είχε ενεργοποιηθεί το πιστοποιητικό που είχε σταλεί από 11 Μαρτίου 2021 από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και ήταν σε γνώση της Εισαγγελίας από 16 Μαρτίου και είχαν λάβει γνώση οι αστυνομικές αρχές, θα μπορούσε κάλλιστα ο 32χρονος να είχε εγκλειστεί από τη 1 Απριλίου και να μην είχε συμβεί η διπλή δολοφονία», τόνισε ο κ. Βούλγαρης.

Τον κατηγορούμενο είδε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που διέταξε τη συνένωση των δύο υποθέσεων (της διπλής δολοφονίας και της ενδοοικογενειακής απλής σωματικής βλάβης), λόγω συνάφειας.

Περισσότερα Εδω