Σε έναν ιδιότυπο εμφύλιο εξελίσσεται η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαρροή της πληροφορίας πως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, πήρε από την Χαριλάου Τρικούπη το «πράσινο φως» για να προχωρήσει σε δημιουργία ψηφοδελτίου με την κομματική του στήριξη.

Μία εξέλιξη που καταγράφηκε τόσο σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», αλλά όπως σημειώνουν πηγές του onlarissa.gr και από τον ίδιο τον κ. Κουρέτα, που φέρεται να έχει αρχίσει ήδη τις επαφές ώστε να προσελκύσει υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά προκάλεσε την έκρηξη του – εξαιρετικά μειλίχιου για όσους τον γνωρίζουν – καρδιοχειρουργού Νίκου Τσιλιμίγκα, ο οποίος μαζί με την Λαρισαία δικηγόρο Μαρία Γαλλιού και τον Βολιώτη δημοσιογράφο Γιάννη Αναστασίου, είχαν συμμετάσχει στις εσωκομματικές διαδικασίες ως ενδιαφερόμενοι για το χρίσμα. Χθες, ο κ. Τσιλιμίγκας φέρεται να δήλωσε έντονα ενοχλημένος πως «η Θεσσαλία ανήκει στους Θεσσαλούς και όχι στους… Πατρινούς» (ο κ. Κουρέτας έλκει την καταγωγή του από την Αχαΐα), ενώ σήμερα μιλώντας στο onlarissa.gr κατήγγειλε πως «ο κ. Κουρέτας προσπάθησε χθες να πάρει με το μέρος του ένα πολύ σημαντικό μου στέλεχος λέγοντας ότι έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ25. Έλεγε ψέματα. Παίρνοντας δικά μου στελέχη είναι και λίγο «κλέφτης».

Ο καταξιωμένος καρδιοχειρουργός αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως για τα επόμενα βήματά του σε περίπτωση που ο κ. Κουρέτας λάβει τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, αν και έσπευσε να εκτιμήσει πως «δε νομίζει πως μπορεί να περάσει στο ΠΑΣΟΚ αυτή η υποψηφιότητα».

Από την πλευρά του κ. Κουρέτα τηρείται επί της παρούσης σιγή ασυρμάτου, παραπέμποντας σε δηλώσεις μόλις υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις από το ΠΑΣΟΚ. Συνομιλητής του ακαδημαϊκού ωστόσο, άφηνε να εννοηθεί πως οι όλες διεργασίες και ζυμώσεις γίνονται σε ανοιχτή γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς κομμάτων δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση περί των παραπάνω αιτιάσεων.

Την ίδια ώρα, η κ. Γαλλιού φαίνεται να επιλέγει ένα διαφορετικό, συναινετικό δρόμο, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά ρόλο… πυροσβέστη. Σε δήλωσή της στο onlarissa.grr το μεσημέρι της Τετάρτης, τόνισε πως «συστήνω, έχουσα απόλυτη συνείδηση, αυτοσυγκράτηση και σύνεση. Είμαστε στην κρίση της επιτροπής τοπικής αυτοδιοίκησης. Φιλοδοξώ να πιστεύω ότι θα προκριθεί η βέλτιστη δυνατή λύση ενός προσώπου που θα ενώσει, που θα προσδώσει ελπιδοφόρα προοπτική και που θα οδηγήσει σε νικηφόρο αποτέλεσμα ανατροπής της υπάρχουσας καθεστωτικής διοίκησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω