Σε πιο… φθινοπωρινό τοπίο μπαίνουμε από σήμερα Κυριακή ο καιρός αναμένεται από το απόγευμα να χαλάσει. Με την αρχή της εβδομάδας ωστόσο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την εκτίμηση του Λαρισαίου προγνώστη Φάνη Χατζηγρίβα.

Αναλυτικά αναφέρει: «Μετά την πρόσκαιρη επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή κυρίως στα βόρεια, αυτό που θα μας μείνει από την Δευτέρα μέχρι και το μισό της Πέμπτης περίπου από την νέα εβδομάδα θα είναι οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη (βοριάδες), η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και η ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα, με φανταστική μάλιστα διαύγεια και ορατότητα.

Λίγα φαινόμενα θα έχουμε μόνο στα ανατολικά και βόρειο ανατολικά νησιωτικά νωρίς τη Δευτέρα το πρωί με εξασθένηση μέχρι το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία εκτός από την πτώση που θα έχει με φυσιολογικές τιμές για την εποχή ως προς τις μέγιστες θα μας φέρει από το πρωινό της τρίτης και τις πρώτες μονοψήφιες ελάχιστες, σε περιοχές όπως της Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και πιθανώς βόρειας Στερεάς, ενώ θα φλερτάρει με το μηδέν σε αρκετές ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε αστικά της δυτικής Μακεδονίας. (πχ Φλώρινα)

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν από την Τετάρτη προς Πέμπτη σταδιακά.

Βάσει των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων, όπου φαίνεται να υπάρχει μάλιστα και μια συμφωνία στο σύνολο σχεδόν των προγνωστικών μοντέλων, πρώτα στο Ιόνιο και τα δυτικά μέσα στην Πέμπτη και σταδιακά από την Παρασκευή μέχρι και τουλάχιστον την Κυριακή της νέας εβδομάδας θα έχουμε ξανά μια αισθητή μεταβολή με βροχές και καταιγίδες, σε ορισμένες περιπτώσεις και ισχυρές.

Θα το δούμε όμως λίγο αργότερα ποιες περιοχές θα επηρεαστούν αν και φαίνεται αρκετά οργανωμένη κακοκαιρία, με ανατολική επέκταση.

Η θερμοκρασία γενικώς την νέα εβδομάδα θα κυμανθεί σε φυσιολογικές τιμές.

Ό,τι νεότερο φυσικά υπάρξει θα ενημερωθείτε άμεσα και με σεβασμό».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω