Όχι ένας, όχι δύο αλλά… τρεις παίκτες αναδείχθηκαν πολυτιμότεροι της 1ης αγωνιστικής της Basket League.

Στα… τρία μοιράστηκε το βραβείο του MVP στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Τρεις μπασκετμπολίστες συγκέντρωσαν 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο λόγος για τον Ολιβιέ Χάνλαν του Άρη, τον Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού και τον Νίκο Δίπλαρο του Απόλλωνα Πάτρας.

Ο Χάνλαν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό, με απολογισμό 35 πόντους (9/11 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 5/6 βολές), πέντε ριμπάουντ, δύο ασίστ, πέντε κερδισμένα φάουλ, ένα κλέψιμο και ένα λάθος. Όλα αυτά στα 37 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα που βρέθηκε στο παρκέ.

Ο Βεζένκοφ από την πλευρά του αγωνίστηκε για 31 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα στον ντέρμπι με την ΑΕΚ και συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση του Ολυμπιακού. Ο 26χρονος φόργουορντ τελείωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους (9/10 δίποντα, 3/7 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κόψιμο, δύο κερδισμένα φάουλ, ένα κλέψιμο και ένα λάθος.

Τέλος, ο Δίπλαρος ηγήθηκε στη νίκη του Απόλλωνα Πάτρας επί του Ιωνικού Νικαίας, καθώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24 πόντους (2/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 8/9 βολές), έξι ριμπάουντ, 10 ασίστ, εννέα κερδισμένα φάουλ και τρία λάθη στα 33 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα που βρέθηκε στο παρκέ.

Περισσότερα Εδω