Συλλαλητήριο υπέρ των πλημμυροπαθών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας με διοργανωτή το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενώ συμμετείχαν πολλοί πληγέντες από τις πλημμύρες, απλοί πολίτες και φορείς της πόλης.

Απαίτηση των διαδηλωτών να στηριχθούν περισσότερο οι πληγέντες με ουσιαστικότερη βοήθεια όπως τόνισαν οι ίδιοι οι πλημμυροπαθείς.

Μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία ακολουθεί πορεία μπροστά από το δημαρχείο και την έδρα της περιφέρειας.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας και ο ίδιος κάτοικος των πληγέντων Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης κ. Τάσος Τσιαπλές δήλωσε: «Διοργανώσαμε αυτό το συλλαλητήριο σήμερα για να διατρανώσουμε την απαίτησή μας να δοθούν λύσεις στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που άφησε πίσω της η πλημμύρα του περασμένου Σεπτέμβρη με δεδομένο ότι δεν δόθηκαν οι αποζημιώσεις σε πολλούς πληγέντες. Δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα ενώ οι πλημμυροπαθείς ζούνε σε μια υγειονομική βόμβα. Η απουσία κυβέρνησης, δημοτικής και περιφερειακής αρχής είναι εκκωφαντική. Απαίτηση του λαού είναι να δώσουν λύσεις”.

Ο πλημμυροπαθής από την συνοικία του Αγίου Θωμά κ. Χρήστος Παπαθανασίου τόνισε: «Τα προβλήματα των πληγέντων ξεχάστηκαν μέσα στην ομίχλη των εκλογών, αλλά τα προβλήματα είναι εκεί. Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν σε ένα μικρό ποσοστό των πλημμυροπαθών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν. Οι ιθύνοντες έχουν εξαφανιστεί. Περιμέναμε μια βροχή για να πλυθούν οι δρόμοι, για απολυμάνσεις δεν συζητάω καν. Ο κόσμος έχει αβεβαιότητα το τι θα γίνει με τα σπίτια του, η στατικότατα των κτιρίων δεν είναι κάτι σίγουρο».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

 

Περισσότερα Εδω