Για την κατάσταση του συστήματος υγείας “φώναξαν” σήμερα το πρωί της Πέμπτης γιατροί και υγειονομικοί των Δημοσίων Δομών της Λάρισας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πύλη του Γενικού Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της πανυγειονομικής απεργίας που έχει κηρυχθεί.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν μέλη του Παραρτήματος Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.Ε.Κ.), ενώ όλοι μαζί απεύθυναν κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, μέρα που εκτός των άλλων συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νίκος Νταφούλης τόνισε: “Βροντοφωνάζουμε όχι στην περεταίρω ιδιωτικοποίηση το ΕΣΥ. Οι ασφαλισμένοι πλήρωσαν ακριβά για την δημόσια Υγεία και λύση δεν είναι η υπερεργασία των γιατρών, αλλά η λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης, της έλλειψης γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως και γενικά το ότι φεύγουν πολλοί γιατροί στο εξωτερικό, είναι η αύξηση των μισθών, η αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών που πληρώνουμε πάρα πολύ ακριβά, για τις υπερωρίες που κάνουμε και οι προσλήψεις.
Πρόκειται να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω