Φόβος και τρόμος οι ορδές αγριογούρουνων που εμφανίζονται κάθε βράδυ και μέχρι τα χαράματα στην περιοχή Αη Μάμμα που βρίσκεται πάνω από τα Αιβαλιώτικα. Κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν το πρόβλημα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζοντας ότι προκαλούν ζημιές σε καλλιέργειες, συστήματα άρδευσης, λάστιχα ποτίσματος, μικρά δέντρα, ακόμη και στην περίφραξη παρακείμενων κτηνοτροφικών μονάδων.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, καθώς πολλαπλασιάστηκε ο πληθυσμός των αγριογούρουνων την τελευταία διετία, με αποτέλεσμα να εφορμούν από το βουνό σε κατοικημένες περιοχές, αναζητώντας, όπως εκτιμάται, τροφή και νερό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής, περισσότερα από εκατό αγριογούρουνα κατεβαίνουν από το βουνό, προκαλώντας τρόμο και ανησυχία σε όσους τα αντικρίζουν. Με κάτοικο μεγάλης ηλικίας να εκφράζει φόβους για την σωματική του ακεραιότητα.

Κάτοικοι της περιοχής που επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και οι ζημιές που προκαλούν σε καλλιέργειες.

Το πρόβλημα έχει ενταθεί το φετινό καλοκαίρι, όπως καταγγέλλουν περίοικοι, εκφράζοντας την ανησυχία τους και ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων, για να βρεθεί λύση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Περισσότερα Εδω