Αφού προηγήθηκε ο καθαρισμός του ποταμού ‘‘ΓΑΒΡΑ’’ σε μήκος τριών  χιλιομέτρων με μηχανήματα της Περιφέρειας Καρδίτσας, εντός ορίων του οικισμού, από την πυκνή βλάστηση (Ιτιές, λεύκες, καλάμια, βάτα) και απομακρύναμε τον κίνδυνο για υπερχείλιση του ποταμού, προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα.





Κατ’ αρχήν έγινε ελαιοχρωματισμός των πεζογεφυρών από συνεργείο του Δήμου Καρδίτσας σε πράσινο και κίτρινο χρώμα.
Στη συνέχεια κατά μήκος του ποταμού, στο ύψος των πεζογεφυρών τοποθετήσαμε φωτιστικά τεχνολογίας LED και προβολείς.
Με την ενέργεια μας αυτή έπεσε άπλετο φως σε όλη την περιοχή που γειτνιάζει με τον ποταμό, αλλά το κυριότερο, οι διαβάτες αντικρίζουν ένα φανταστικό θέαμα όταν οι ακτίνες των προβολέων παιχνιδίζουν μέσα στο γάργαρο νερό του ποταμού. Με το συνδυασμό όλων των παραπάνω παρεμβάσεων έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο όλη η αισθητική εικόνα της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε απόσταση 50 μέτρων από την πρώτη πεζογέφυρα βρίσκεται και η παιδική χαρά της κοινότητας που ανακατασκευάσαμε πριν 2 χρόνια με σύγχρονο και με προδιαγραφές ασφαλείας εξοπλισμό.
Με αυτόν τον φωτισμό μπορούν πλέον οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Τ.Κ Μητρόπολης να απολαμβάνουν τη δροσιά του ποταμού τις θερμές νύχτες του καλοκαιριού.
Οι παρεμβάσεις μας είναι συνεχείς. Στόχος μας είναι η ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση της Τ.Κ Μητρόπολης προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της.
Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Μητρόπολης
Βάιος Κουκουζέλης

Περισσότερα Εδω