Στη φωταγώγηση του κτιρίου της σε ροζ χρώμα προχώρησε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχοντας στις δράσεις ευαισθητοποίησης που αναπτύσσονται για τον καρκίνο του μαστού με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού. Ακόμη στην εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο: «Στολές Ευζώνων από το 1821 έως σήμερα» που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Πινακοθήκη μοιράστηκαν στο κοινό ροζ κορδέλες ευαισθητοποίησης.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, τονίζει: «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού και την προώθηση της πρόληψης. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πλέον κοινή μορφή καρκίνου που πλήττει γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Οι σχετικές μελέτες δείχνουν ότι μία στις οκτώ γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της. Η ευαισθητοποίηση συνιστά κομβικής σημασίας παράγοντα για την καταπολέμηση της νόσου. Η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη είναι τα κλειδιά για την καλή πρόγνωση και για να νικηθεί ο καρκίνος. Οι μαστογραφίες, οι κλινικές εξετάσεις και η αυτοεξέταση του μαστού είναι απαραίτητες διαδικασίες, που κάθε γυναίκα οφείλει να εντάξει στην ετήσια ρουτίνα της. Θα πρέπει να σταθούμε βέβαια και στο γεγονός ότι η διάγνωση του καρκίνου του μαστού δεν αφορά μόνο την ίδια τη νόσο, αλλά και τη συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη που αυτή απαιτεί. Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο, περνούν από μια δύσκολη και συχνά μοναχική πορεία. Είναι σημαντικό για την κοινωνία μας, να στέκεται δίπλα τους με αλληλεγγύη και υποστήριξη σε κάθε τους βήμα, όπως και δίπλα στις οικογένειές τους. Συνάμα, η εκπαίδευση γύρω από τον καρκίνο του μαστού είναι εξαιρετικά σημαντική. Γι’ αυτό και ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να ενημερώνονται για τον σωστό τρόπο αυτοεξέτασης, ώστε να γνωρίζουν τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν. Η καλή ενημέρωση μπορεί να οδηγήσει σε γρηγορότερους χρόνους διάγνωσης και σε εξαιρετικά θετική έκβαση.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε κάθε δράση που προωθεί την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο. Γνωρίζουμε ότι κάθε μικρή συμβολή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όλη μας η ενέργεια και οι προσπάθειες εντοπίζονται στη βελτίωση των δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου, το οποίο θα κατασκευαστεί δίπλα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και θα αποτελέσει ένα ισχυρό «όπλο» στη διάθεση της ιατρικής και επιστημονικής μας κοινότητας, στη μάχη κατά του καρκίνου. Το Ογκολογικό Κέντρο αποτελεί την προμετωπίδα της πολιτικής μας για να καταστήσουμε τη Θεσσαλία κόμβο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Αυτή τη στρατηγική υπηρετεί η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για την οποία υπογράψαμε πρόσφατα τη σύμβασης κατασκευής του έργου. Την ίδια στρατηγική υπηρετεί η Δημιουργία Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών και η δημιουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Καρκινοπαθών. Η καλή υγεία του πληθυσμού της Θεσσαλίας είναι βασική προτεραιότητα για μένα προσωπικά. Σε όλη την πορεία της θητείας αυτής της Περιφερειακής Αρχής θέλω να γνωρίζουν οι Θεσσαλοί ότι θα αξιοποιήσουμε ακόμη και την τελευταία δυνατότητα χρηματοδότησης σε έργα και παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν υγειονομικά ολόκληρη τη Θεσσαλία και θα δημιουργήσουν ένα δίχτυ υποστήριξης, προστασίας και ασφάλειας για τον πληθυσμό μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω