Με έναν πραγματικά τραγελαφικό τρόπο, αλλά τόσο ουσιαστικό περιγράφει αναγνώστης του onlarissa.gr τα όσα δεινά περνούν και στηλιτεύουν διαρκώς με καταγγελίες τους Λαρισαίοι πολίτες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να στείλουν το μήνυμα στην δημοτική αρχή να τους ακούσει διορθώνοντας τα κακώς κείμενα – το αυτονόητο δηλαδή- που δυσκολεύουν τη ζωή μας στην πόλη.

Δείτε την επιστολή:

«Ευχαριστήριο μήνυμα προς τις δημοτικές αρχές που έχουν περάσει από τη Λάρισα. Δε θέλω να αδικήσω καμιά πραγματικά.

Δεν ξέρω από πού να το πιάσω αλλά θα ήθελα να εκφράσω το αίσθημα χαράς που με διακατέχει σαν κάτοικος της Λάρισας και δη της Νεάπολης.

Καταρχήν τα πεζοδρόμια που έχουμε είναι Φα-ντα-στι-κά. Στην κυριολεξία όμως. Με άπλετο χώρο για ένα δέντρο στη μέση και πολλές ράμπες αν έχεις ποδήλατο ή καρότσι μωρού ή καροτσάκι ΑΜΕΑ. Τόσο πολλές που οι bmxαδες και οι skateαδες σκέφτονται να εγκαταλείψουν το skate park αφού δεν το χρειάζονται πια με τόσες ράμπες.

Άσε που τα δημόσια φώτα εκεί και στις γύρω γειτονιές ενσωματώθηκαν ήδη στην κλιματική αλλαγή και πολλά δεν ανάβουν για εξοικονόμηση από μόνα τους. Μπορεί να επετεύχθη το τελευταίο διάστημα η χρήση τεχνητής νοημοσύνης γενικά, αλλά τα δικά μας φώτα λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη εδώ και πολλά χρόνια.

Επιπλέον, ας μιλήσω για τον εκπληκτικό αυτό ποδηλατόδρομο που διασχίζει ολόκληρο το 1/4 της Παπανδρέου και περνάει μπροστά από την αστυνομία που συχνά πυκνά έχει παρκαρισμένα περιπολικά για να εξυπηρετείται κατευθείαν ο πολίτης.

Ευτυχώς όμως εκεί στον ανοιχτό χώρο έρχονται πλέον πολύ συχνά πυκνά εκδηλώσεις που βοηθούν στην καλύτερη οριοθέτηση του ποδηλατόδρομου που κλείνει κατά τη διάρκεια αυτών, κι έτσι χρησιμοποιούμε τον κοινό δρόμο με τα αυτοκίνητα για να μην αισθάνονται και οι οδηγοί τους μειονεκτικά απέναντι στους ποδηλάτες οι οποίοι έχουν έναν ολόκληρο μισό ποδηλατόδρομο για την πάρτη τους. Που το ίδιο περίπου βεβαίως βεβαίως γίνεται και στην Παπανδρέου που διακόπτεται ο ποδηλατόδρομος και συνεχίζει στην οδό Σαρίμβεη κι έτσι για αυτά τα 300 μέτρα μπαίνεις στη λογική crossfit ποδηλατωντας, έπειτα στα χέρια το ποδήλατο, μετά ξανά κανονικά. Δωρεάν γυμναστική.

Στη Σαρίμβεη βέβαια έβαλαν από την αντίθετη πλευρά τον ποδηλατόδρομο για να γυμνάζουμε γαμπες και μέση και για να έχουμε επίσης την αίσθηση του λουνα παρκ με τα ανέβα κατέβα από τις τόσο δημιουργικές ράμπες που έχουν φτιαχτεί.

Έπειτα, το πάρκο στο Χατζηχαλαρ είναι ότι πρέπει για τη Λάρισα αφού έχει ενσωματωθεί στο γύρω περιβάλλον με άπλετο χώρο για μονοετείς καλλιέργειες όπως βαμβάκια και σιτηρά. Σίγουρα τα ψηλά δέντρα σκίασης είναι περιττά, αφού πρέπει ο τουρίστας που έρχεται στην τουριστική καλοκαιρινή σεζόν που διανύει ο κάμπος μας, να βλέπει σε μικρό χώρο το μεγάλο, όπως ακριβώς τα bonsai.

Το ίδιο και με τις παιδικές χαρές που δε χρειάζονται καμία σκίαση, αφού τα παιδιά πρέπει να αντιλαμβάνονται από μικρά τη ντοπιολαλιά όπως το λιβακωθκαμε, πεθαναμι απ’τ ζεστά, καψαλίσκαμε και άλλα τέτοια.

Γενικά τα ψηλά δέντρα σε μια πόλη με 45 βαθμούς θερμοκρασία το καλοκαίρι δε χρειάζονται. Οι φωτίνιες μπάλα στη Σαρίμβεη και οι φοίνικες που είχαν μπει πιο πριν δημιουργούν την αίσθηση του εξωτικού στον τουρίστα που πλέον δεν έχουμε που να τους βάλουμε.

Επιπλέον, αναμένουμε διακαώς το παζάρι όπως κάθε χρόνο, το Σεπτέμβριο, για να μπορέσουμε να ζήσουμε κι εμείς τη χαρά της καψοβενζινας του κέντρου που ψάχνουν για πάρκινγκ και πλέον στο κέντρο κάθε μαγαζί έχει και τη δική του ζώνη τροφοδοσίας για να βρίσκεται ο κόσμος σε εγρήγορση από τις 6 έως τις 11 το πρωί και μετά, αφού αυτοί που ενοικιάζουν τα μαγαζιά έχουν και αυτόματα θέσεις πάρκινγκ χωρίς κόστος. Έτσι, γινόμαστε δημιουργικά πρωτότυποι δημιουργώντας δημόσιες θέσεις πάρκινγκ σε ιδιωτικού δικαίου.

Τέλος δε θα αφήσω να πέσει στο κενό η ψυχαγωγία που μας προσφέρει πλέον το ael fc arena με τις εκδηλώσεις του, αφού και να δουλεύεις 6 το πρωί μπορείς να χαλαρώσεις να πιεις το ποτάκι σου στη βεράντα κάποιες φορές μέχρι και τις 12-1 το βράδυ και χωρίς εισιτήριο και να ακούς καθαρά τη μουσική στο σπίτι σου.

Νιώθω πραγματικά ευγνώμων και δε μπορώ να καταλάβω τους αχάριστους ανθρώπους της γειτονιάς μου.

Φιλιά στο δήμο Λαρισαίων και αν τυχόν φύγουμε στο εξωτερικό θέλουμε να μας στέλνετε καρτ ποσταλ από την εξωτική αυτή πόλη. Μόνο σας παρακαλώ μη μας παίρνετε τηλέφωνο και μπαίνει ζέστη από το ακουστικό.

Υ.Σ. Πήγαμε πέρσι στην Ουτρέχτη και μας έδωσαν δωρεάν εισιτήρια για ολοήμερη μετακίνηση για να παρκάρουμε το αυτοκίνητο εκτός κέντρου. Ούτε να εισπράττουν δεν ξέρουν οι άνθρωποι…».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω