«Αιτήματα των φαρμακοβιομηχανιών για νέα αναπροσαρμογή των τιμών με αυξήσεις έως και 357%» επισημαίνει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.Α.Σ.) στην οποία εκφράζεται η πλήρη αντίθεση και αγανάκτησή της «στην αναπροσαρμογή των τιμών των αναγκαίων για την υγεία μας φαρμάκων, η οποία ως μη μοναδική άλλωστε, είναι απότοκη της πολιτικής εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού που λέγεται φάρμακο.»

Αναφέρεται ότι «Την 20.6.2024 αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) λίστα με εκατοντάδες φάρμακα, στην οποία περιλαμβάνονται τα αιτήματα των φαρμακοβιομηχανιών για νέα αναπροσαρμογή των τιμών τους και οι προτεινόμενες τιμές τους με αυξήσεις έως και 357%, επιβαρύνοντας έτσι περαιτέρω τους ασφαλισμένους.»

Επισημαίνεται ότι «Την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση της υγείας μειώθηκε κατά 25% την τελευταία δεκαετία, ταυτόχρονα βαθαίνει, επεκτείνεται και ενισχύεται η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του τομέα υγείας» καθώς και το γεγονός ότι «Τόσο οι ενεργοί ασφαλισμένοι όσο και οι συνταξιούχοι, πληρώνουμε αδρά από τους μισθούς και τις συντάξεις μας για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη και απαιτούμε να την έχουμε δωρεάν.»

Ζητείται «κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία, στην πρόνοια, στα φάρμακα.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω