Ο αγιασμός σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας που σήμανε την έναρξη του νέου δικαστικού έτους τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και παρουσία δικηγόρων και δικαστικών.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφων Τσάτσαρος σε δηλώσεις ανάφερε τα εξής: «Υπό τη βαριά σκιά της πρόσφατης καταστροφικής πλημμύρας που έπληξε την περιοχή μας πραγματοποιούμε τον αγιασμό για το νέο δικαστικό έτος. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας στους ανθρώπους που επλήγησαν. Ευχαριστώ όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας αλλά και της Κύπρου που ενδιαφέρθηκαν για να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια. Ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία της Ολομέλειας τόσο για την προοπτική βοήθειας στους πληγέντες πολίτες και συναδέλφους αλλά και για τη διαχείριση κοινωνικών ζητημάτων που ανέκυψαν, όπως η αναστολή των πλειστηριασμών στις πληγείσες περιοχές για ένα χρονικό διάστημα. Στα της ημέρας, αγιασμός στο δικαστικό μέγαρο που βρίσκεται σε διαδικασία ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμισης, αυτό προκαλεί μια δυσλειτουργία, αλλά όταν παραδοθεί θα διευκολυνθεί το έργο μας διότι θα παραδοθεί ένα σύγχρονο κτήριο και αξίζει η υπομονή μας. Το νέο δικαστικό έτος ανοίγει με αρκετά θέματα να αποτελούν ανοιχτά μέτωπα. Εύχομαι στο τέλος να μπορούμε στον απολογισμό να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Εύχομαι σε όλους μια καλή δικαστική χρονιά, με υγεία προκοπή και καλή συνεργασία».

Μετά το τέλος του αγιασμού, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος σε χαιρετισμό του προς τους Λαρισαίους δικηγόρους για μια ακόμη φορά εξαπέλυσε «βέλη» προς την περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναλυτικότερα επισήμανε τα εξής: “Ξέρω ότι έχετε κουραστεί πολύ τόσο με την τραγική ιστορία στα Τέμπη όσο και με τα πρόσφατα γεγονότα. Επίσης, είναι κρίμα που η περιφέρεια Θεσσαλίας ακούστηκε τον τελευταίο καιρό όχι για καλά πράγματα, με την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε για τις πλημμύρες. Ξέρουμε όμως ότι εσείς μπορείτε και ανταποκρίνεστε για να αποδώσετε όπως πρέπει την δικαιοσύνη. Σας καμαρώνουμε και σας χαιρόμαστε”.

Δείτε φωτογραφίες:

 

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω