Ο Γερμανός καγκελάριος ‘Ολαφ Σολτς, που δέχεται πιέσεις να επιτρέψει την αποστολή βαρέων αρμάτων Leopard γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ότι οι μελλοντικές αποφάσεις για τις παραδόσεις όπλων θα ληφθούν σε συντονισμό με τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι για την αποστολή αρμάτων στην Ουκρανία, ο καγκελάριος δήλωσε ότι όλες οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία έως τώρα έχουν γίνει σε στενό συντονισμό με τους δυτικούς εταίρους. “Θα το κάνουμε και στο μέλλον”, τόνισε.
“Ο τρόπος με τον οποίο ενεργήσαμε στο παρελθόν ήταν πάντα σε στενό συντονισμό με τους φίλους και συμμάχους μας και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε σε συνάρτηση με τη συγκεκριμένη κατάσταση”, δήλωσε ο Σολτς αναφερόμενος κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.
Ο Σολτς δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα ανοίξει τον δρόμο για την παράδοση των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2. Στη συνέντευξη Τύπου, ο καγκελάριος δεν απάντησε στο ερώτημα εάν η παράδοση των αμερικανικών αρμάτων μάχης M1 Abrams θα ήταν προϋπόθεση γι’ αυτό.
Τόσο ο καγκελάριος Σολτς όσο και ο πρόεδρος Μακρόν απέφυγαν να εκφράσουν την πρόθεσή τους αν θα παραδώσουν ή όχι βαρέα γερμανικά άρματα Leopard και γαλλικά Leclerc, με τον Γερμανό καγκελάριο να δέχεται μεγάλη πίεση στο θέμα αυτό λόγω των κατεπειγόντων αιτημάτων του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Όσον αφορά την παράδοση αρμάτων Leclerc στην Ουκρανία, ο Μακρόν δήλωσε ότι “τίποτα δεν αποκλείεται”, υπογραμμίζοντας με τη σειρά του ότι αυτό πρέπει να αξιολογηθεί “συλλογικά”. Το θέμα θα συζητηθεί με τους συμμάχους, όπως η Γερμανία, τις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες, δήλωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος