Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Γ. Κολοκυθά, ήταν η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία τόνισε πως οι Θεσσαλοί, τώρα που ήρθε το φθινόπωρο, “τρέμουν” ακόμη και στην ιδέα συννεφιάς, πόσο μάλλον της βροχής, μετά τις περυσινές καταστροφές από τον Daniel και παρά τις πρωθυπουργικές “φιέστες” για τη δήθεν στρατηγική αποκατάστασης, με τα αντιπλημμυρικά έργα που εχει εξαγγείλει εδώ και τρία χρόνια!

«Από όλα αυτά έχει περάσει ένας χρόνος ακριβώς», τόνισε η βουλευτής Λάρισας και ερχόμενος ο κ. Μητσοτάκης στη Λάρισα εχθές, «δεν έκανε τίποτα άλλο από το “ανακοινώσει τα ήδη ανακοινωμένα”, “εξαγγέλλοντα” ξανά τα ίδια αντιπλημμυρικά έργα στη Γυρτώνη, τον Ενιπέα, την Κάρλα και το Μουζάκι που ανακοίνωσε το 2020, μετά τον Ιανό (!), από τα οποία σημειωτέον σχεδόν κανένα δεν έχει προχωρήσει ούτε με μελέτη, ακόμη και μετά τις περυσινές καταστροφικές πλημμύρες…».

Παράλληλα, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως απέστειλε προσωπική επιστολή στον κ. Μητσοτάκη, εγκαλώντας τον για την “αβλεψία” του να προσέλθει με τους υπουργούς του στους τόπους της καταστροφής, χωρίς να καλέσει κανένα βουλευτή της αντιπολίτευσης, εκτός από τους “ομογάλακτούς” του, κάτι που «συνιστά πρωτοφανή πολιτική, όσο και ηθική απρέπεια, αλλά καταδεικνύει και τα ελάχιστα δημοκρατικά του αντανακλαστικά που δεν είναι καθόλου ανοιχτά στο διάλογο και στη συναίνεση, αρετές που μόνο κατά το δοκούν αρέσκεται να επικαλείται στη Βουλή».

Σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τη ΝΔ κοντά στα ιστορικά της χαμηλά και λίγο παραπάνω από το 20%, η Ε. Λιακούλη σχολίασε πως το εκλογικό σώμα περνά το «προτελευταίο στάδιο του πένθους, αυτό

της ‘’κατάθλιψης’’, εξαιτίας των τραγικών ματαιώσεων που του επέφεραν οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας», ενώ συμπλήρωσε πως αναπόφευκτα οι πολίτες θα περάσουν και στο τελευταίο στάδιο, αυτό της ‘’απόρριψης’’ του κυβερνώντος κόμματος, αφού έχει αποδειχθεί πολλαπλά πως συντάσσεται σχεδόν πάντα με τους “λίγους” και τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας, της παροχής υπηρεσιών και της διάθεσης προϊόντων και όχι με τους πολλούς και τις ανάγκες τους.

Για τις δε “χαμηλές πτήσεις” και ΣΥΡΙΖΑ στις ίδιες δημοσκοπήσεις, η βουλευτής επεσήμανε πως είναι μοιραίο αυτό να συμβαίνει, όταν «τα στελέχη του παράγουν περισσότερη παραπολιτική, από πολιτική και δείχνουν πως δεν διαθέτουν συγκεκριμένο όραμα για την επόμενη ημέρα»…

«Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για εμάς, αφού 3η του Σεπτέμβρη του 2024 συμπληρώνεται μισός αιώνας από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ και η εικόνα του Ανδρέα Παπανδρέου που κρατάει το κείμενο στο χέρι -στην ιστορική πλέον φωτογραφία- είναι χαραγμένη στο μυαλό μας. Και αυτό γιατί ο Ανδρέας δεν κρατούσε στο χέρι του ένα απλό χαρτί, αλλά έναν οδικό χάρτη πραγμάτωσης των λαϊκών ονείρων και επιδιώξεων. Αυτός ο οδικός χάρτης εξακολουθεί να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του τρόπου με τον οποίο πολιτευόμαστε και έχοντάς τον επικαιροποιήσει, σκοπεύουμε να βάλουμε ένα τέλος στη δυστοπία που βιώνουν οι πολίτες, όπως κάναμε ξανά», τόνισε καταληκτικά η Ευαγγελία Λιακούλη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω