Σε υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή Ξενώνα στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιάς προχώρησε ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, με την ανάδοχο κοινοπραξία. Το έργο θα υλοποιηθεί χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του κληροδοτήματος του Δημητρίου Θεοδώρου Σαρακατσάνη, εξασφαλίζοντας μια νέα, σύγχρονη υποδομή φιλοξενίας στην περιοχή. Ο ξενώνας αυτός θα καλύψει σημαντικές ανάγκες τόσο των επισκεπτών όσο και των κατοίκων, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική οικονομία και προωθώντας τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιάς, Γιάννης Μήτσιου, η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τεμπών, Γεωργία Τσιστιουβά, καθώς και οι μηχανικοί του έργου, Σταύρος Γκούμας και Γεωργία Χαδουλού.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 97.424,11 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των υποδομών που στοχεύουν στην αναβάθμιση της περιοχής και την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών φιλοξενίας. Η κατασκευή του ξενώνα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος οκτώ (8) μηνών,  αντανακλώντας τη δέσμευση της δημοτικής αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Τεμπών.

Δήλωση Δημάρχου Γιώργου Μανώλη:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τη Δημοτική Κοινότητα Κρανιάς και ολόκληρο τον Δήμο Τεμπών. Η κατασκευή του ξενώνα είναι ένα έργο μείζονος σημασίας, το οποίο θα προσφέρει νέα ώθηση στην τοπική κοινωνία, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης και προσφέροντας δυνατότητες φιλοξενίας σε επισκέπτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν τις ομορφιές της περιοχής μας. Μέσω της ολοκλήρωσης του έργου, εκπληρώνεται παράλληλα η επιθυμία του αείμνηστου Δημητρίου Θεοδώρου Σαρακατσάνη να στηρίξει τον τόπο μας, και για αυτό τον λόγο του οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ξενώνας αυτός θα αποτελέσει πόλο έλξης και θα συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κρανιάς.»

Ο ξενώνας, με τις σύγχρονες υποδομές του και τη δυνατότητα φιλοξενίας επισκεπτών, θα αναδείξει την παράδοση και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, ενώ θα προσφέρει νέες προοπτικές για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Τεμπών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω