Την Παρασκευή 27/9/2024 η Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΠΕΘ) έλαβε αριθμό από το ΓΕΜΗ και πλέον αποτελεί την πολυπληθέστερη Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών του προγράμματος ΑΠΟΛΛΩΝ (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) απαριθμώντας 27 μέλη.

Ήδη, υπάρχουν 13 νέες αιτήσεις από δήμους, ΔΕΥΑ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας για την υπαγωγή τους σε αυτή.

Παρακαλούνται όσοι από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, ΔΕΥΑ και ΤΟΕΒ επιθυμούν να υπαχθούν στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Θεσσαλίας, να υποβάλουν την αίτηση τους βάσει των οδηγιών που θα βρούνε στο δικτυακό τόπο που υπάρχει γι’ αυτό το σκοπό (http://www.ekp-peth.gr/#gf).

Στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση βρίσκεται η Ανοικτή Πρόσκληση και τα σχετικά υποδείγματα αίτησης υπαγωγής και απόφασης υπαγωγής (ως παραρτήματα της πρόσκλησης) στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, υπάρχει το σχέδιο του καταστατικού της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η αποστολή της αίτησης και της απόφασης δημοτικού ή διοικητικού Συμβουλίου υπαγωγής στην ΕΚΠΠΕΘ, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Προέδρου της ΕΚΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας κου Νίκου Ράπτη, τηλ. 2413506135, email:antiper.theme4@thessaly.gov.gr.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω