«Αλμυρές» είναι οι τιμές που διαμορφώνονται στα ενοίκια σε όλη την Ελλάδα αλλά και στη Λάρισα με την ύπαρξη των βραχυχρόνιας μίσθωσης διαμερισμάτων να εκτοξεύουν τις τιμές των ενοικίων, καθώς μειώνουν τα προσφερόμενα διαμερίσματα.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί «πονοκέφαλο» στους φοιτητές και τις οικογένειές τους, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τόσο υψηλές τιμές σε συνδυασμό και με τους λογαριασμούς και το κόστος ζωής αλλά και στους υπόλοιπους ενοικιαστές, που εκτός ότι δεν μπορούν να βρουν διαμέρισμα, αυτά που βρίσκουν κοστίζουν όσο ο …μισθός τους!

Αυξητικές τάσεις των ζητούμενων μισθωμάτων για φοιτητική κατοικία, καταγράφεται στο σύνολο της χώρας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, στη Πάτρα, στη Κέρκυρα και στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες, οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης καταγράφουν ακόμη και διψήφιο αριθμό ποσοστιαίας αύξησης σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates κ. Θεμιστοκλή Μπάκα «στη Λάρισα το κόστος μίσθωσης φοιτητικής κατοικίας έως 25τμ, κυμαίνεται από 170€/μήνα έως 300€/μήνα αν πρόκειται για ανακαινισμένο, επιπλωμένο και με το σύνολο των οικοσυσκευών διαμέρισμα. Η ενοικίαση γκαρσονιέρας από 30τμ έως 45τμ τη φετινή χρονιά κοστίζει από 200€/μήνα έως 350€/μήνα, έναντι 180€/μήνα έως 240€/μήνα τη περσινή χρονιά.

Η αύξηση των ζητούμενων μισθωμάτων στη Θεσσαλική πρωτεύουσα κυμαίνεται από 11% έως 13% για studio και γκαρσονιέρες. Ενώ, αύξηση κατά 20% καταγράφεται στη κατώτατη ζητούμενη τιμή μίσθωσης για κατοικία 50τμ-60τμ».

Με πληροφορίες από newsbomb.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω