Τροποποιήσεις στη λειτουργία των σχολικών μονάδων Π.Ε. Λάρισας θα ισχύσουν έως και σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, με αναστολή της λειτουργίας τους ή με μειωμένο ωράριο.

Ειδικότερα, οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λάρισας αναστέλουν εξ ολοκλήρου τη λειτουργία τους, ενώ για τους υπόλοιπους Δήμους ισχύει το μειωμένο ωράριο μέχρι τις 11:30 π.μ.

Η αναστολή κρίνεται απαραίτητη για την προστασία των μαθητών, εξαιτίας των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικράτηση ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή του Δήμου Λαρισαίων.

Πιο αναλυτικά, ισχύουν οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

Στη λήψη απόφασης για την αναστολή λειτουργίας των Δημόσιων – Ιδιωτικών Σχολικών Μονάδων και των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά), αύριο, Τετάρτη 12 και μεθαύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 προχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων, λόγω καύσωνα. Παράλληλα, αυξάνονται οι κλιματιζόμενοι χώροι που είναι στη διάθεση των πολιτών, ιδίως των ευάλωτων ομάδων.

Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία στο Δήμο Αγιάς θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 12 και μεθαύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου έως τις 11:30πμ.

Με απόφαση του δημάρχου Θανάση Νασιακόπουλου τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κιλελέρ, αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου, θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30. Η απόφαση ελήφθη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται να επικρατήσουν στην περιοχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Ο Δήμαρχος Τεμπών αποφασίζει την μείωση στις σχολικές ώρες λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τεμπών (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων). Αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου τα μαθήματα να τελειώσουν 11:30΄ π. μ., λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται να επικρατήσουν στην περιοχή σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Από το Δήμο Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι λόγω του επερχόμενου καύσωνα, τα σχολεία Α/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τυρνάβου (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) θα λειτουργήσουν από αύριο Τρίτη, 11/06/2024, έως και την Πέμπτη, 13/06/2024, μεχρι τις 11:30 π.μ.

Με απόφαση του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου, όλα τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Φαρσάλων θα ολοκληρώσουν το διδακτικό τους έργο στις 11.30 το πρωί, λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω